Hitta din nya torktumlare idag

Här är några saker att tänka på när du köper en ny torktumlare. Torktumlare finns i olika storlekar, så det är viktigt att bestämma vilken storlek som är bäst för dina behov. Vissa personer behöver en liten torktumlare eftersom de bara har ett litet utrymme i sin tvättstuga, medan andra kanske behöver en stor torktumlare eftersom de har många kläder att torka. 

Några funktioner som är vanliga på nyare torktumlare är sensorer som hjälper till att avgöra när kläderna är torra, luddfilter som hjälper till att minska mängden ludd som produceras under torkningen och energisparfunktioner. Det är viktigt att avgöra vilka funktioner som är viktiga för dig och vilka du kan leva utan.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära torktumlarna just nu

Det finns många olika typer av torktumlare på marknaden, men de mest populära är de med en trumma. Dessa torktumlare använder en roterande trumma för att värma upp kläderna och sedan skicka luft genom dem för att avlägsna fukt. De är vanligtvis billigare än andra typer av torktumlare och kan användas i mindre utrymmen. En snygg torktummlare skapar ett badrum med en modern känsla.

Stilrena vita torktumlare

Vita torktumlare är populära val när det kommer till att matcha sin tvättutrustning med övrig inredning i badrummet eller tvättstugan. Dessa torktumlare har en elegant och tidlös design som smälter väl in i de flesta inredningsstilar.

En vit torktumlare kan ge en ren och fräsch estetik till ditt tvättutrymme. Den vita färgen är neutral och passar bra med olika färgscheman och inredningsstilar, oavsett om det är minimalistiskt, traditionellt eller modernt.

Utöver sin estetiska appell erbjuder vita torktumlare också en mängd funktioner och teknologier för att underlätta torkprocessen. De kommer med olika kapaciteter, programval och sensorer som optimerar torkningen för olika typer av kläder och textilier.

När du väljer en vit torktumlare är det viktigt att även ta hänsyn till energieffektivitet och ljudnivå. Du kan hitta modeller som är energisnåla och tystgående, vilket är fördelaktigt både för miljön och för att skapa en lugnare atmosfär i ditt tvättutrymme.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Bästa torktumlaren

När du letar efter den bästa torktumlaren är det flera faktorer du bör överväga. För det första, tänk på kapaciteten som passar dina behov. En större familj kan kräva en torktumlare med högre kapacitet. Energiförbrukning är också viktigt; leta efter en torktumlare med hög energieffektivitet för att spara på elkostnaderna och vara snäll mot miljön.

Torktumlare med olika torkningsprogram är användbara, särskilt om du har plagg med speciella krav, som känsliga material. Enheten bör vara enkel att använda med användarvänliga kontroller. Slutligen, se till att den passar fysiskt i ditt tvättutrymme. Med rätt kombination av kapacitet, energieffektivitet och funktioner kan du hitta den bästa torktumlaren som passar dina behov.

Hitta rätt typ av torktumlare

När du ska köpa en torktumlare är det viktigt att du väljer rätt typ av torktumlare som passar dina behov. Det finns flera olika typer av torktumlare på marknaden, så det är viktigt att du överväger vilka funktioner som är viktigast för dig innan du köper en.

 • Kondens-, eller avloppstumlare: Den första faktorn att överväga är om du vill ha en kondenserande torktumlare eller en torktumlare med avloppsanslutning. En kondenserande torktumlare fungerar genom att kondensera fukt från kläderna och samlar den i en behållare som du behöver tömma. En torktumlare med avloppsanslutning avleder fukten direkt till avloppet, så du behöver inte tömma någon behållare.
 • Kapacitet: En annan viktig faktor att överväga är torktumlarens kapacitet. En mindre torktumlare kan fungera bra för en mindre hushåll, medan en större torktumlare kan vara bättre för en större familj. Torktumlarens kapacitet mäts i kilo och anger hur mycket tvätt som kan torkas på en gång. En torktumlare med högre kapacitet kan torka större tvättar på kortare tid.
 • Energiklass: En tredje faktor att överväga är energiklassen. Torktumlare med högre energiklasser är mer energieffektiva och kan spara dig pengar på elräkningen på lång sikt. Torktumlare med energiklass A är de mest energieffektiva.
 • Programval: De flesta moderna torktumlare har flera programval som passar olika typer av material och kläder. Det är viktigt att välja en torktumlare med de programval som du behöver för att torka dina kläder. Till exempel kan du behöva ett program för skrynkelfria kläder eller ett program för att torka känsliga material som ull.
 • Ljudnivå: En annan faktor som kan vara viktig för vissa användare är torktumlarens ljudnivå. Om du bor i en lägenhet eller har en öppen planlösning kan en tyst torktumlare vara viktig för att undvika onödig bullerstörning.

Det är viktigt att överväga vilka funktioner som är viktigast för dig när du väljer en torktumlare. Du bör välja en torktumlare som passar dina behov när det gäller kapacitet, energieffektivitet, programval och ljudnivå.

Tvättmaskin och torktumlare i ett

Vill du spara på utrymmet i ditt badrum så är tvättmaskin och torktumlare i ett det perfekta valet. Med dessa maskiner kan du kombinera både tvätt och tork utan att behöva använda två maskiner.

Flera av dessa moderna hybridmaskiner kommer med både AI styrning och “Auto dispense” för att inte använda för mycket tvättmedel och istället få den perfekta mängden. Med de tvätt och torkmaskiner vi tipsar om nedan så spar du inte bara tid utan även energi. Du får alltså både mer utrymme, mer tid till annat och lägre energikostnader! 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Miljövänliga torktumlare

Det finns många miljövänliga torktumlare på marknaden idag. Miljövänlig torktumlare använder mindre energi än traditionella torktumlare, vilket bidrar till att minska miljöpåverkan. Den har också funktioner som hjälper till att minska vattenförbrukningen, t.ex. ett vattenbesparingsläge och en sensor som känner av när du har torkat klart dina kläder.

Sverige är känt för sin höga standard när det gäller miljöhänsyn. Torktumlare som är miljövänliga använder mindre energi och har en lägre miljöpåverkan än traditionella torktumlare. Den har också funktioner som hjälper till att minska vattenförbrukningen, till exempel ett vattenbesparingsläge och en sensor som känner av när du är klar med att torka dina kläder.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Vilken torktumlare ska man välja

När du väljer en torktumlare är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som kapacitet, energieffektivitet, torkningsprogram, användarvänlighet, storlek, ljudnivå, underhåll och rengöring samt pris. Att noga överväga dessa aspekter hjälper dig att hitta den bästa torktumlaren som uppfyller dina specifika behov och budget. Det är ett beslut som kommer att påverka ditt tvättliv och ditt hem under många år framöver, så det är viktigt att göra ett välgrundat val.

Hitta rätt varor för din tvättstuga

Hur du installerar en torktumlare själv - Installera torktumlare som ett proffs

Att installera en torktumlare själv kan vara enkelt om du har rätt verktyg och följer instruktionerna noggrant. Här är en steg-för-steg-guide för att installera en torktumlare själv:

1. Placera torktumlaren​

Börja med att placera torktumlaren på en plats där den kommer att stå stadigt och inte blockera några vägar eller dörrar. Se till att torktumlaren är nära en eluttag och att det finns tillräckligt med utrymme för att ansluta ventilationsslangen.

2. Anslut ventilationsslangen

 Anslut ventilationsslangen till torktumlarens utblås och led den till utloppet i väggen eller taket. Det är viktigt att ventilationsslangen är rätt ansluten och inte har några böjar eller hinder som kan blockera luftflödet.

3. Anslut strömkabeln

Anslut strömkabeln till torktumlaren och se till att den är ordentligt fastsatt. Kontrollera också att strömkabeln är tillräckligt lång för att nå eluttaget.

4. Kontrollera installationen

Kontrollera noggrant att alla anslutningar är ordentligt anslutna och att inga kablar eller slangar är i kläm. Dubbelkolla också att torktumlaren är stadigt placerad.

5. Testa torktumlaren

Slå på torktumlaren och låt den köra i några minuter för att se till att den fungerar som den ska och att det inte finns några problem med installationen.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för att installera torktumlaren korrekt. Om du är osäker på något steg i installationsprocessen bör du alltid kontakta en professionell för hjälp. Det är också viktigt att tänka på säkerhet när du installerar en torktumlare själv. Se till att stänga av strömmen innan du installerar strömkabeln och använd skyddshandskar och skyddsglasögon om det behövs.

Tips för en fräsch tvättstuga

Att ha en ren och fräsch tvättstuga kan göra en stor skillnad när du ska tvätta kläder. Här är några tips för att hålla din tvättstuga fräsch och ren:

 • Håll tvättmaskinen och torktumlaren rena: Rengör regelbundet tvättmaskinen och torktumlaren genom att torka av insidan med en fuktig trasa och använda en speciell rengöringsmedel för att ta bort smuts och lukt.
 • Håll ytor och golv rena: Torka regelbundet av ytor och golv med en trasa och rengöringsmedel för att hålla tvättstugan ren och fräsch.
 • Förvara tvättmedel på rätt sätt: Förvara tvättmedel och andra rengöringsprodukter på en hylla eller i ett skåp för att undvika spill och för att hålla tvättstugan organiserad.
 • Låt tvättstugan ventilera: Se till att tvättstugan är väl ventilerad genom att öppna fönster eller använda en fläkt för att cirkulera luften. Detta kan hjälpa till att minska fukt och lukt.
 • Förvara smutsiga kläder på rätt sätt: Förvara smutsiga kläder i en tvättkorg eller annan behållare för att undvika att de ligger utspridda på golvet. Detta kan också minska risken för lukt och smuts i tvättstugan.
 • Använd en luftfräschare: Använd en luftfräschare eller doftpinnar för att hålla tvättstugan doftande och fräsch. Välj en doft som du gillar och som passar dina behov.

Att hålla din tvättstuga ren och fräsch kan göra tvättupplevelsen mer behaglig och trevlig. Genom att följa dessa tips kan du enkelt hålla din tvättstuga ren och fräsch.

Torka tvätt i badrummet

Att torka tvätt i badrummet kan vara ett praktiskt alternativ, särskilt om du har begränsat utrymme i ditt hem. Du kan använda handduksstänger, duschstång eller speciella torkställningar för att hänga upp dina kläder. Det är viktigt att se till att badrummet har tillräcklig ventilation för att undvika fukt- och mögelproblem. Du kan också överväga att använda en portabel torktumlare om du har tillräckligt med utrymme. Torkning i badrummet kan vara bekvämt och effektivt, men det är viktigt att följa rätt torkningsrutiner för att säkerställa att dina kläder behåller sin kvalitet.

Vanligaste frågorna om torktumlare- FAQs

En torktumlare är en hushållsmaskin som används för att torka kläder och andra tyger. Den fungerar genom att rotera kläderna i en trumma samtidigt som varm luft blåses genom trumman, vilket gör att fukten förångas och avlägsnas.

n torktumlare kan vara ett bekvämt och effektivt sätt att torka kläder, särskilt om du bor på en plats där det tar lång tid för kläderna att torka utomhus eller om du har tunga eller stora plagg som är svåra att torka på annat sätt.

När du väljer en torktumlare bör du överväga faktorer som kapacitet, energieffektivitet, ljudnivå och tillgängliga funktioner. Du bör också se till att torktumlaren passar i din tvättstuga och att du har tillräckligt med utrymme för att installera den på rätt sätt.

De flesta typer av kläder och tyger fungerar bra i en torktumlare, men det är viktigt att du kontrollerar klädernas etiketter för att se till att de tål värmen och torktumlingen. Vissa material, som ull och silke, kan skadas i en torktumlare.

För att minimera risken för skador på kläderna bör du använda rätt inställningar på torktumlaren, inklusive lämplig värme och torktid. Du bör också se till att du inte överbelastar torktumlaren eller lägger in kläder som inte tål värme eller torktumling.

För att hålla din torktumlare i gott skick bör du rengöra filtren regelbundet och tömma behållaren för kondenserad fukt om din torktumlare är av kondenserande typ. Om du har en avledningstorktumlare bör du också se till att avledningsslangen är fri från blockeringar och att den är korrekt installerad.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss