Hitta din nya golvstående toalett idag

När du står inför valet av en ny toalett kan det vara överväldigande att navigera bland det breda utbudet på marknaden. Trots det finns det en tidlös och säkert val – de klassiska golvstående toaletterna.

Golvstående toaletter är ett alternativ som har funnits i flera år och fortsätter att vara populära. För det första är de välkända och erkända för sin enkla och robusta design, vilket gör dem till ett pålitligt val som passar in i de flesta badrumsstilar. Dessutom är de relativt enkla att installera och underhålla, vilket gör dem till ett praktiskt alternativ både för renoveringsprojekt och nybyggnation.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Fördelar med golvstående toaletter

Golvstående toaletter, en klassiker i badrummet, erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett populärt val för många. Utöver sin robusta konstruktion och enkla installation, har de unika egenskaper som bidrar till både komfort och estetik. Här är några av anledningar till varför vi älskar golvstående toaletter:

 • Förhöjd komfort
 • Enkel installation och underhåll
 • Stil och estetik: Med många alternativ.
 • Robusthet och hållbarhet

Oavsett om du prioriterar komfort, funktionalitet eller estetik, kan en golvstående toalett vara det perfekta valet för ditt badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Välj den toalett som passar dig bäst

I slutändan är valet av toalett en personlig preferens baserad på dina specifika behov och önskemål. Men om du söker en pålitlig och tidlös lösning som passar de flesta moderna badrum och erbjuder pålitlig prestanda, är de klassiska golvstående toaletterna definitivt värt att överväga.

Att tänka på när du köper din golvstående toalett​

När du står inför att köpa en golvstående toalett finns det några viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du gör rätt val. Här är några saker att överväga:

 • Mått och utrymme: Innan du köper en golvstående toalett är det viktigt att mäta ditt badrums utrymme och säkerställa att toaletten kommer att passa ordentligt. Kontrollera höjden, bredden och djupet på toaletten för att vara säker på att den kommer att passa in i ditt befintliga utrymme.
 • Avloppsstil: Golvstående toaletter finns i olika avloppsstilar, såsom horisontell avlopp eller vertikal avlopp. Det är viktigt att känna till vilken typ av avloppssystem du har i ditt badrum för att välja en toalett som är kompatibel med det befintliga avloppet.
 • Vattenbesparing: För att minska vattenförbrukningen och vara mer miljövänlig kan du överväga att välja en golvstående toalett med vattenbesparande funktioner. Det finns modeller som använder mindre vatten per spolning, vilket kan bidra till att minska din vattenräkning och vara mer hållbar.
 • Material och design: Golvstående toaletter finns i olika material och designalternativ. Du kan välja mellan keramiska toaletter eller andra material som porslin eller kompositmaterial. Tänk på vilket material som passar bäst med din badrumsinredning och överväg även designfaktorer såsom form och stil.
 • Komfortfunktioner: Många golvstående toaletter kommer med olika komfortfunktioner för att förbättra användarupplevelsen. Det kan inkludera funktioner som långsamt stängande lock, ergonomisk design för bekväm sittställning eller antibakteriell ytbeklädnad för ökad hygien. Överväg vilka komfortfunktioner som är viktiga för dig och välj en toalett som uppfyller dina behov.
 • Varumärke och kvalitet: Slutligen är det viktigt att välja en golvstående toalett från ett pålitligt varumärke med god kvalitet. Genom att köpa från välrenommerade tillverkare kan du vara säker på att du får en toalett av hög kvalitet som kommer att vara hållbar och pålitlig på lång sikt.

Genom att överväga dessa faktorer och göra noga research kan du välja rätt golvstående toalett som passar dina behov och ger dig långvarig komfort och pålitlig prestanda i ditt badrum.

 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Välj en modern toalettstol

Att hitta en snygg och smidig toalettstol till badrummet kan vara svårt med alla alternativ. Här är några enkla tips:

 • Fundera på badrummets stil. Vill du ha en stilren eller mer detaljerad toalettstol?
 • Mät utrymmet. Finns det plats för en golvstående eller behöver du en på väggen?
 • Sätt en budget. Priset på moderna toalettsitsar varierar rejält.
 • Tänk på funktioner. Vissa har extra finesser som uppvärmd sits, automatisk spolning eller nattlampa.

 

När du har koll på allt detta kan du börja leta! Oavsett vad du har för plånbok eller smak finns det en perfekt modern toalettstol för dig. Med lite research hittar du en som gör ditt badrum snyggare och bekvämare.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hitta rätt typ av toalett

Att köpa en nya toalett är ett utmärkt sätt att uppdatera badrummet och öka värdet på ditt hem. En ny golvstående toalet kan vara ett lyxigt tillägg till ditt badrum. Men du kanske är ute efter en annan typ av toalett?

Med så många stilar, storlekar och material att välja mellan kan det vara överväldigande att bestämma sig för den perfekta toaletten för ditt badrum. Men genom att ta hänsyn till badrummets utformning, din budget och din personliga stil kan du hitta den perfekta toaletten för ditt hem. Kolla in de mest populära toalettstilarna. 

Varför du behöver en ny toalett

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva byta ut din befintliga toalett mot en ny. Några av de vanligaste orsakerna är:

 • Ålder: Med tiden kan toaletter försämras och bli mindre effektiva. Om din toalett är mer än 20 år gammal kan det vara dags att överväga att byta ut den.
 • Läckor: Läckor är ett vanligt problem med toaletter och kan leda till vattenskador och högre vattenräkningar. Om du märker några läckor är det en bra idé att byta ut toaletten så snart som möjligt.
 • Ineffektiv spolning: Om din toalett inte längre spolar ordentligt kan det vara dags att byta ut den. En svag spolning kan orsakas av en mängd olika problem, bland annat en igensatt spolventil eller en felaktig påfyllningsventil.
 • Estetiska skäl: Om din toalett är föråldrad eller inte matchar din inredning kan du överväga att byta ut den av estetiska skäl.
 • Bekvämlighet: Vissa toaletter, särskilt äldre modeller, kan vara obekväma att använda. Nyare toaletter är utformade för att vara mer bekväma, med funktioner som högre sitsar, rymligare skålar och ergonomiska former.
 • Förbättrad effektivitet: Nya toaletter är utformade för att vara effektivare och förbrukar mindre vatten per spolning. Detta kan leda till lägre vattenräkningar och bidra till att spara vatten.

Sammanfattningsvis kan ett byte av din toalett ge många fördelar, bland annat förbättrad effektivitet, komfort och estetik. Om du upplever problem med din befintliga toalett eller helt enkelt vill uppgradera kan du överväga att installera en ny toalett.

 

Vanligaste frågorna om golvstående toaletter till badrum - FAQs

En golvstående toalett är en toalett som är monterad på golvet, istället för att vara upphängd på väggen eller fäst i golvet.

Fördelarna med en golvstående toalett är att de är oftast billigare än väggmonterade toaletter, enklare att installera, och kan ha en starkare spolning kraft.

En golvstående toalett kan fungera med både avloppssystem med vertikala avloppsrör och horisontella avloppsrör.

Ja, vissa golvstående toaletter kan vara miljövänliga med lågspolande funktioner som minskar vattenförbrukningen.

Det beror på modellen och utformningen av toaletten. Vissa golvstående toaletter kan vara lättare att underhålla, medan andra kan vara mer besvärliga.

Ja, det finns höga modeller av golvstående toaletter som kan vara lämpliga för personer med funktionshinder eller nedsatt rörlighet.

En golvstående toalett kan vara tillverkad av en rad olika material, inklusive keramik, porslin eller plast.

En golvstående toalett kan ha ett spolningssystem med antingen en cistern (tank) som är monterad på toaletten eller en direktspolande system där vatten matas direkt från väggen.

Det är möjligt att installera en golvstående toalett på egen hand om man har rätt verktyg och kunskap. Men för att undvika felaktig installation och eventuella problem med avloppssystemet är det bäst att anlita en professionell VVS-installatör.

Skillnaden mellan en golvstående toalett och en väggmonterad toalett är att en golvstående toalett är monterad på golvet medan en väggmonterad toalett är monterad på väggen.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss