Stilrena helkroppsspeglar till badrum

En stilren helkroppsspegel kan vara en fantastisk inredningsdetalj som ger ditt badrum en extra dimension. Genom att reflektera ljus och skapa illusionen av rymd kan en helkroppsspegel göra ditt badrum kännas större och mer öppet.

Beroende på vilken design och placering kan en helkroppsspegel också vara både praktisk och estetiskt tilltalande. Om du placera en spegel med inbygd förvaring i ditt badrum så får du två möbler i ett. 

Speglar kan ses som något av det viktigaste för att få rätt badrumsinredning

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Stora speglar med ram

Speglar med en snygg ram kan verkligen ge karaktär till dig badrum. Beroende på hur den övriga inredningen ser ut så kan en stor helkroppsspegel med ram som matchar din inredning göra att rummet ser både större och lyxigare ut. 

När det gäller färg finns det oändliga möjligheter. Färgen på ramen bör komplettera badrummets övergripande färgschema. En vit eller neutralt färgad ram kan skapa ett rent och tidlöst utseende som passar bra till alla inredningsstilar.

En svart eller mörkfärgad ram kan ge rummet en dramatisk och djärv touch och skapa ett modernt och udda utseende. För ett mer lekfullt och färgstarkt utseende kan ramarna målas i ljusa nyanser eller pastellfärger som samordnas med accentfärgerna i badrummet.

Ett annat viktigt övervägande är ramens tjocklek. En tjockare ram kan ge spegeln visuell tyngd och dimension, vilket skapar ett rejält och effektfullt utseende.

En tunnare ram kan å andra sidan skapa ett mer diskret och minimalistiskt utseende som fungerar bra i mindre badrum eller i badrum med en mer strömlinjeformad design.

Det är värt att notera att anpassad inramning också är ett alternativ för dem som vill ha ett verkligt unikt och personligt utseende för sin badrumsspegel. Med skräddarsydd inramning kan husägare välja exakt det material, den design, den färg och den tjocklek på ramen som bäst passar deras stil och preferenser.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Stor spegel utan ram

Även stora ramfria speglar är ett stilfullt och praktiskt val för badrummet. De framhäver en modern och minimalistisk estetik som passar in bra hos olika inredningsstilar.

För det första ger den ramfria designen badrummet en känsla av rymd och luftighet. Utan de tydliga kanterna och ramen reflekterar den naturliga ljuset på ett sätt som öppnar upp utrymmet och skapar en inbjudande atmosfär. Om ditt badrum är litet eller saknar fönster kan denna spegel skapa illusionen av större utrymme och mer ljus.

En annan fördel med den ramfria designen är dess enkelhet när det kommer till rengöring och underhåll. Du slipper bekymra dig om att rengöra kanter eller ramar där smuts kan ackumuleras. Det gör att spegeln förblir i toppskick med minimal ansträngning.

Sist men inte minst ger den ramfria spegeln badrummet en tidlös och elegant atmosfär. Dess rena linjer och minimalistiska design gör den till en vacker och funktionell dekoration i sig själv. Det är ett val som inte bara är praktiskt utan också estetiskt tilltalande.

En stor, ramfri spegel är ett utmärkt val för att förvandla ditt badrum. Den skapar en känsla av rymd, ger dig en komplett bild av dig själv, är lätt att rengöra och ger en modern, tidlös känsla till ditt badrum. 

Mest populära helkroppsspeglarna just nu

En stilren helkroppsspegel är en oumbärlig del av badrumsinredningen för många människor. Det är en praktisk och användbar produkt, men samtidigt en viktig del av rummets estetik. Oavsett om du behöver en helkroppsspegel för att se din outfit innan du går ut eller för att få en bättre överblick när du fixar dig inför dagen, är en stilren helkroppsspegel ett utmärkt val för ditt badrum. I denna artikel kommer vi att utforska fördelarna med en stilren helkroppsspegel och vilka faktorer du bör tänka på när du väljer en för ditt moderna badrum.

 

Olika former på helkroppsspeglar

Det finns en mängd olika former på helkroppsspeglar som kan passa in i olika badrumsinredningar. En vanlig form är den klassiska rektangulära spegeln som ger en enkel och tidlös look till badrummet. En annan populär form är den ovala spegeln, som ger en mjukare och mer organisk form. En tredje variant är den runda spegeln som ger en lekfull och modern touch till badrummet.

Utöver dessa traditionella former kan man även hitta mer udda och unika former på helkroppsspeglar, såsom triangulära eller abstrakta former, som kan bli en riktigt intressant och utstickande detalj i badrummet. Oavsett vilken form man väljer på helkroppsspegeln, så är det viktigt att den harmoniserar med resten av badrumsinredningen och ger en enhetlig och stilren helhet.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hitta rätt typ av helkroppsspegel till ditt badrum

En helkroppsspegel är en viktig del av ett badrum för många eftersom den ger dig möjlighet att se dig själv från topp till tå när du klär på dig eller gör dig i ordning på morgonen.

Men innan man investerar i en sådan spegel så är det bra att ha en klar bild av vad man är ute efter. Här kommer därför 5 tips från oss:

  1. Mät utrymmet där du vill placera spegeln. Tänk på höjden och bredden på spegeln och se till att den passar in i rummet utan att vara för överväldigande.
  2. Bestäm vilken typ av spegel du vill ha. Vill du ha en enkel klassisk design eller skulle en mer modern modell med lite mer unik design passa ditt badrum bäst?
  3. Titta på olika material och ramar för spegeln. Vill du ha en enkel spegel eller en med dekorationer?
  4. Vilka funktioner vill du att din nya spegel ska ha? Vill du bara kunna spegla dig eller vill du även ha inbygd belysning, touch funktion och anti-fog?
  5. Storleken på en helkroppsspegel bör alltid vara minst lika hög som halva din längd. 

Helkroppsspeglar​ med svart ram - en snygg inrednings detalj

En helkroppsspegel med svart ram kan vara en riktigt snygg inredningsdetalj i badrummet. Den svarta ramen ger spegeln en modern och stilren känsla som kan passa in i många olika badrumsinredningar. En svart ram kan även ge spegeln en känsla av elegans och lyx, och kan hjälpa till att skapa en mer sofistikerad atmosfär i badrummet.

Det finns olika varianter av helkroppsspeglar med svart ram att välja mellan, från enkla och minimalistiska till mer dekorativa och mönstrade. Det är viktigt att tänka på att spegeln ska passa in med övriga inredningsdetaljer i badrummet och inte kännas för dominerande.

En annan fördel med en helkroppsspegel med svart ram är att den kan hjälpa till att dra blicken mot spegeln och bort från eventuella mindre vackra delar av badrummet. En stor spegel kan även reflektera mer ljus och skapa en ljusare och mer öppen känsla i badrummet.

En helkroppsspegel med svart ram kan vara en stilren och snygg inredningsdetalj som ger badrummet en modern och elegant känsla samtidigt som den ger ökad funktionalitet.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Helkroppsspegel med belysning

När det kommer till belysning av helkroppsspegel så finns det egentligen två val. Antingen så väljer du en spegel med inbyggd belysning eller så köper du till passande belysning att fästa ovanför eller runtom din spegel. Både val kommer med sina för och nackdelar:

Fördelar med att köpa en spegel med inbyggt ljus:

Bekvämlighet: Det förenklar installationsprocessen och sparar tid och arbete.

Ljuskvalitet: Belysningen är inbyggd i spegeln, vilket säkerställer att ljuset är jämnt fördelat och konsekvent över hela spegelytan.

Estetiskt snyggt: En spegel med inbyggd belysning kan ge din badrumsinredning en touch av elegans och modernitet.

Nackdelar med att köpa en spegel med inbyggt ljus:

Kostnad: En spegel med inbyggt ljus är oftast lite dyrare än en vanlig spegel, särskilt om du väljer högre modeller eller designermärken.

Begränsade alternativ: Det finns färre alternativ när det gäller storlek, form och design på en spegel med inbyggt ljus jämfört med en vanlig spegel.

Fördelar med att lägga till belysning i efterhand:

Anpassningsmöjligheter: Du har större möjlighet att välja typ, stil och placering av belysningsarmaturerna då det finns fler val av olika sorters belysning som köps separat.

Kostnadseffektivt: Att lägga till belysning till en vanlig spegel kan vara billigare än att köpa en spegel med inbyggd belysning.

Flexibilitet: Du kan justera eller byta ut belysningsarmaturerna efter behov utan att behöva byta ut hela spegeln.

Nackdelar med att lägga till belysning i efterhand:

Tidskrävande att installera: Att lägga till belysning till en vanlig spegel kan vara mer komplicerat och tidskrävande, särskilt om du inte har erfarenhet av elarbeten.

Ojämn belysning: Det kan hända att belysningen inte är jämnt fördelad eller konsekvent över spegelytan om armaturerna inte är rätt placerade eller om kvaliteten på armaturerna är dålig.

Du kan läsa mer om olika sorters badrumsbelysning här!

Smarta helkroppsspeglar

Vill du ha det allra senaste på marknaden för att få ditt badrum att kännas riktigt modernt så bör du spana in smarta helkroppsspeglar. 

Dessa speglar kan komma med funktioner som tar bort imma, har inbyggt LED belysning i själva spegeln, touch funktion och inbyggda högtalare. 

Med dessa speglar så går det att justera ljusstyrka och färg enkelt via telefonen eller genom spegelns touch funktion. Välj mellan varm och kall belysning för att få precis den känsla du vill ha i ditt badrum.

Vill du ha din favoritmusik när du duschar eller gör dig iordning så kan flera modeller med högtalare koppla upp sig mot din spotify lista med hjälp av bluetooth. 

Häng upp helkroppsspeglen på vägg eller dörr

En helkroppsspegel går att placera både på väggen eller din badrumsdörr. Oavsett vilket du väljer så finns det flera alternativ till hur du kan hänga upp din spegel. Vad som passar bäst för just din spegel beror mestadels på vilken sorts vägg eller dörr du ska fästa spegeln på, storlek och tyngd.

Spegelhållare eller klämmor: Denna metod innebär att du använder speciella spegelhållare eller klämmor för att fästa spegeln på väggen. Du behöver borra hål i väggen och montera klämmorna på önskad plats. Därefter placeras och säkras klämmorna. Detta är en stabil metod som fungerar bra för större speglar. 

Dubbelhäftande tejp: För mindre speglar eller de som inte väger mycket kan du använda dubbelhäftande tejp av hög kvalitet. Detta är ett enkelt sätt att fästa spegeln på väggen utan att borra hål. Se till att ytan är ren och torr innan du applicerar tejpen. Var medveten om att detta inte är den mest hållbara metoden, och det kan vara svårt att ta bort spegeln i framtiden utan att skada väggen.

Spegelklämmor: Speciella spegelklämmor är en annan alternativ metod som inte kräver hålborrning. Dessa klämmor är vanligtvis diskreta och monteras på spegelns kanter. Du fäster sedan klämman på väggen med hjälp av skruvar eller krokar. Detta är en säker och estetiskt tilltalande metod.

Montera med lim: Vill man inte borra hål i väggen, eller om man ska placera sin spegel på exempelvis en vanlig dörr eller garderobsdörr så kan man använda sig av lim.

 

Vanligaste frågorna om helkroppsspeglar- FAQs

En helkroppsspegel är en spegel som sträcker sig från golvet till taket och ger en fullständig reflektion av hela kroppen.

Storleken på spegeln beror på dina personliga behov och storleken på ditt badrum. Se till att spegeln passar in i rummets dimensioner och att du har tillräckligt med utrymme för att placera den.

Ja, det finns speciella hängare som är utformade för att hänga en helkroppsspegel på en dörr. Men se till att dörren är stabil nog för att hålla spegeln.

Det är en personlig preferens. En ram kan ge en fin finish och passa in i badrummets inredning. Men det finns också ramarlösa alternativ som ger ett mer minimalistiskt utseende.

Ja, de flesta helkroppsspeglar är lätt att rengöra med en fuktig trasa eller glasrengöringsmedel. Se till att undvika att spraya vatten eller rengöringsmedel direkt på spegeln, och torka av ytan efter rengöring för att undvika vattenfläckar.