<strong>Stor Badkarsguide: Hitta Det Perfekta Badkaret för Ditt Badrum</strong>

Badkaret är en av badrummets kärnkomponenter, och valet av ett stort badkar kan förändra hela din badupplevelse. I denna omfattande guide kommer vi att utforska varför du bör överväga ett större badkar, de olika typerna av stora badkar som finns tillgängliga, hur du väljer rätt material, storlek och funktioner, samt hur du kan integrera det i din badrumsdesign.

Varför Välja Ett Stort Badkar?

Att välja ett stort badkar är ett beslut som kan göra stor skillnad för både din badupplevelse och ditt badrums övergripande utseende. Här är några av de främsta skälen till varför allt fler människor överväger att uppgradera till ett större badkar:

 1. Komfort: Ett stort badkar ger dig mer utrymme att sträcka ut dig och slappna av. Det är perfekt för långa avkopplande bad där du kan luta dig tillbaka och njuta.
 2. Lyxig Avkoppling: Badkarstunder blir ännu mer avkopplande när du har gott om plats att njuta av. Ett stort badkar ger en känsla av lyx och välbefinnande.
 3. Dela med Någon: Om du gillar att dela badstunden med din partner kan ett stort badkar vara en romantisk tillägg till ditt badrum.
 4. Terapeutiska Bad: Om du använder badet för terapeutiska ändamål, som lindring av muskelsmärta eller stressavlastning, ger ett stort badkar tillräckligt med utrymme för att du ska kunna dra nytta av dessa fördelar fullt ut.
 5. Barnvänligt: Om du har små barn kan ett stort badkar göra det enklare att bada dem, leka i vattnet och göra badtiden till en rolig familjeaktivitet.
 6. Visuell Estetik: Ett stort badkar kan vara ett imponerande visuellt element i ditt badrum. Det kan ge en känsla av rymd och elegans som förhöjer hela badrummets utseende.
 7. Fastighetsvärde: Att uppgradera till ett större badkar kan öka fastighetsvärdet på ditt hem. Det kan vara en investering som lönar sig om du någon gång väljer att sälja din bostad.
 8. Flexibilitet i Design: Stora badkar finns i olika stilar och material, vilket ger dig möjlighet att anpassa badrummets design efter din personliga smak.

Ett stort badkar kan erbjuda både fysisk och estetisk komfort, vilket gör det till ett populärt val för badrumsrenoveringar och nybyggnadsprojekt.

Typer av Stora Badkar

När du utforskar alternativ för stora badkar kommer du snart att upptäcka att det finns en mängd olika typer att välja mellan, var och en med sina egna unika egenskaper. Nedan går vi igenom några av de vanligaste typerna av stora badkar:

 1. Fristående Badkar: Fristående badkar är en populär typ som placeras fritt i badrummet utan att vara fastmonterat på väggen eller golvet. De är kända för sin eleganta och självständiga design. Fristående badkar finns i en mängd olika former och material, inklusive gjutjärn, akryl och koppar.
 2. Inbyggda Badkar: Inbyggda badkar är monterade direkt på badrumsgolvet och ofta omgivna av kakel eller annan väggbeklädnad. Dessa badkar kan vara en del av badrummets arkitektur och ger en mer integrerad look.
 3. Hörnbadkar: Hörnbadkar är utformade för att passa i hörnet av badrummet och är ett bra val för att spara plats. De finns i olika storlekar och stilar och kan vara fristående eller inbyggda.
 4. Jacuzzi Badkar: Jacuzzi, eller bubbelbadkar, är utrustade med jets som skapar bubblor och vattenstrålar för en avkopplande massageeffekt. Dessa badkar är idealiska för dem som söker terapeutisk komfort och avkoppling i sitt bad.
 5. Bubbelbadkar: Bubbelbadkar liknar jacuzzi, men de har vanligtvis färre jetstrålar och fokuserar mer på den bubblande effekten. De kan vara ett mer budgetvänligt alternativ till jacuzzi.
 6. Hörnbadkar med Dusch: Dessa är platsbesparande badkar som har en integrerad dusch. De är perfekta för små badrum där du vill ha både ett badkar och en dusch.
 7. Stora Inbyggda Badkar: Dessa badkar är större än genomsnittet och erbjuder gott om utrymme att sträcka ut sig. De är ofta utrustade med ergonomiska funktioner för ökad komfort.
 8. Flera Personers Badkar: Om du vill dela badet med någon annan eller skapa en lyxig upplevelse för dig själv kan flera personers badkar vara ett utmärkt val. Dessa badkar är generellt rymliga och djupa.

När du väljer det bästa badkaret för ditt badrum, överväg dina behov, badrummets storlek och din personliga stil. Varje typ av badkar har sina egna fördelar och nackdelar, och valet beror på dina preferenser och krav.

Materialval

Valet av material för ditt stora badkar är avgörande för dess prestanda, hållbarhet och utseende. Här är en översikt över de vanligaste materialen för stora badkar och deras egenskaper:

Akryl

Akrylbadkar är populära på grund av sitt lätta material och värmebevarande egenskaper. De är enkla att underhålla och finns i olika färger och former. Akrylbadkar är också bekväma att ligga i eftersom materialet är mjukt och inte känns kallt mot huden. Dessa badkar är ofta prisvärda och kan vara ett utmärkt val om du letar efter ett prisvärt alternativ med många designmöjligheter.

Gjutjärn

Gjutjärnsbadkar är kända för sin hållbarhet och värmebevarande förmåga. De är tunga och robusta, vilket ger dem en känsla av lyx och soliditet. Gjutjärnsbadkar är emellertid svårare att installera på grund av sin vikt. De är också dyrare än vissa andra material, men deras långa livslängd gör dem till en långsiktig investering.

Porslin

Porslinbadkar är en tidlös klassiker och kännetecknas av sitt eleganta och rena utseende. De är lätta att rengöra och hålla i gott skick. Porslin är hållbart och motstår fläckar och repor, men materialet kan vara känsligt för sprickor om det utsätts för hård påverkan.

Kompositmaterial

Kompositmaterial, såsom fiberglasförstärkt plast, är ett relativt prisvärt alternativ. Det är lätt och enkelt att installera och kan vara ett utmärkt val för budgetmedvetna köpare. Kompositmaterial kan dock vara mindre hållbart än gjutjärn eller akryl och kan kräva mer frekvent underhåll.

Valet av material beror på dina personliga preferenser och budget. Var noga med att överväga badkarets placering, underhållskrav och de estetiska egenskaperna när du väljer det bästa materialet för ditt stora badkar.

Storleksalternativ

När det kommer till att välja rätt storlek på ditt stora badkar är det viktigt att noggrant överväga ditt badrums utrymme och dina personliga preferenser. Här ska vi utforska hur du går tillväga för att välja den optimala storleken för ditt badkar.

Mät ditt badrum

Först och främst bör du mäta ditt badrum noggrant. Bestäm var du planerar att placera badkaret och mät utrymmet i längd och bredd. Detta ger dig en tydlig uppfattning om det tillgängliga utrymmet och hjälper dig att utesluta storlekar som är för stora för ditt badrum.

Evaluera utrymmesbehovet

Tänk på hur mycket utrymme du behöver för att känna dig bekväm i badkaret. Om du vill ha möjlighet att sträcka ut benen eller ta ett bad med din partner kan ett större badkar vara nödvändigt. Å andra sidan kan mindre badkar vara mer lämpliga för kompakta badrum där varje tum är värdefull.

Standardstorlekar

Det finns vanligtvis standardstorlekar för stora badkar som passar de flesta badrum. Dessa kan variera beroende på tillverkaren, men de flesta följer standardstorlekar som passar in i de flesta badrum. Standardlängder för stora badkar ligger vanligtvis mellan 150 cm och 180 cm.

Specialstorlekar

Om ditt badrum har en unik form eller om du har särskilda krav, kan du överväga specialbeställda badkar. Detta ger dig möjlighet att anpassa storleken och formen för att passa perfekt in i ditt badrum.

Att välja rätt storlek på ditt stora badkar är viktigt för att säkerställa att det passar ditt badrum och uppfyller dina badbehov. Kom ihåg att även om du vill ha ett rymligt badkar, måste det också vara proportionellt till badrummet för att skapa en balanserad och harmonisk estetik.

Funktioner att Tänka På

När du överväger ett stort badkar finns det ett antal funktioner att tänka på som kan ta din badupplevelse till nästa nivå. Här är några funktioner som du bör överväga och hur de kan förbättra din badrumsupplevelse:

Bubbelbad

Bubbelbadkar är utrustade med bubbelsystem som skapar ett avslappnande och skummande bad. Dessa bubblor masserar din kropp och hjälper till att lindra spänningar och stress. Bubbelbadkar finns i olika intensitetsnivåer, så du kan anpassa din massage precis efter dina behov.

Massagefunktioner

Många stora badkar kommer med inbyggda massagedysor eller jetstrålar som riktar sig mot specifika områden av din kropp. Dessa massagefunktioner kan vara justerbara, så du kan fokusera på de områden som behöver mest omvårdnad.

Vattenvärme

Att hålla vattnet i ditt badkar varmt under längre perioder är viktigt för en avkopplande badupplevelse. Många stora badkar är utrustade med vattenvärmare som hjälper till att behålla den önskade temperaturen under din badstund.

Ljus och ljud

För en mer avslappnad stämning kan du överväga badkar som är utrustade med inbyggd belysning eller ljudsystem. Mjukt ljus och lugn musik kan hjälpa till att skapa den perfekta atmosfären för avkoppling.

Automatisk rengöring

Vissa stora badkar har funktioner för automatisk rengöring som underlättar underhållet. Dessa system rengör rören och dysorna för att förhindra uppbyggnad av bakterier och kalkavlagringar.

Lutningsmöjligheter

Om du vill ha möjlighet att luta dig tillbaka och koppla av, överväg ett stort badkar med justerbara lutningsfunktioner. Detta gör det möjligt för dig att hitta den mest bekväma positionen för din badupplevelse.

Det är viktigt att notera att ju fler funktioner du väljer, desto högre kan priset vara. Därför är det klokt att överväga vilka funktioner som är mest relevanta för dina personliga behov och din budget. När du har hittat rätt balans mellan funktioner kan du njuta av en badupplevelse som är både avkopplande och lyxig.

Design och Stil

Ett stort designbadkar är inte bara en praktisk funktion i ditt badrum, det är även en viktig del av din badrumsinredning och design. Att välja rätt design och stil på ditt badkar kan ha en betydande inverkan på hela badrummets estetik. Här är några värdefulla överväganden när det kommer till design och stil för ditt stora badkar:

Badkarets form och linjer

Först och främst, fundera över vilken form på badkaret som bäst kompletterar din inredningsstil. Runda badkar kan ge en mjuk och avslappnad känsla, medan rektangulära badkar ger en mer modern och strukturerad look. Om du har ett badrum med begränsat utrymme kan ett hörnbadkar vara en utmärkt lösning.

Material och finish

Materialvalet för badkaret påverkar både dess utseende och känsla. Om du föredrar en tidlös och klassisk look kan gjutjärnsbadkar vara ett utmärkt val med sin glansiga emalj. Akrylbadkar är populära för sin moderna och mångsidiga design. För en rustik och naturlig känsla kan ett träinspirerat badkar vara en unik touch.

Färger och mönster

Färgen på ditt badkar kan vara ett starkt visuellt element. Välj en färg som harmonierar med din badrumsfärgsättning och skapar önskad atmosfär. Svarta badkar kan ge en elegant och dramatisk kontrast, medan vita badkar ger ett rent och tidlöst utseende. Mönstrade eller texturerade badkar kan vara en konstnärlig accent i ditt badrum.

Kranar och beslag

De kranar och beslag du väljer för ditt stora badkar kan också påverka dess övergripande estetik. Moderna kromkranar ger en glänsande och polerad känsla, medan mässingskranar kan ge en varm och vintage touch. Se till att kranarna kompletterar badkarets design och passar in i badrummets helhet.

Tema och atmosfär

Tänk på den övergripande atmosfär du vill skapa i ditt badrum. Om du strävar efter en spautforskning, kan ett stort bubbelpoolbadkar vara perfekt. Å andra sidan kan ett minimalistiskt badkar med rena linjer och enkel design passa bra in i ett modernistiskt badrum.

Att välja rätt design och stil för ditt stora badkar handlar om att skapa harmoni och samklang med din badrumsinredning och personliga smak. Kom ihåg att ditt badkar är en investering i både funktionalitet och estetik, och det kan bli den centrala punkten i ditt badrum där du njuter av avkoppling och fridfullhet.

Installation och Underhåll

Att välja och köpa ett stort badkar är bara början av din badrumsupplevelse. För att säkerställa att det blir en smidig övergång och att ditt badkar förblir i utmärkt skick är korrekt installation och regelbundet underhåll av yttersta vikt. Här är några viktiga aspekter att tänka på:

Professionell installation

När du har köpt ditt stora badkar är det rekommenderat att anlita en professionell VVS-installatör för installationen. Detta säkerställer att badkaret är korrekt anslutet till avloppet och vattenförsörjningen, vilket minimerar risken för läckage och andra problem.

Förberedelse av utrymme

Innan installationen börjar är det viktigt att förbereda utrymmet i ditt badrum. Det kan innebära att ta bort befintliga badkar eller duschar, justera golvet för att stödja det nya badkaret och säkerställa att VVS-anslutningarna är på plats.

Vattenavlopp och avlopp

Ditt stora badkar kräver en effektiv avloppsanslutning. Det är viktigt att säkerställa att avloppet är tillräckligt stort och korrekt anslutet för att hantera vattenflödet från badkaret. En felaktig avloppsanslutning kan leda till översvämningar och skador.

Vattentillförsel

Din VVS-installatör bör också kontrollera att vattentillförseln är korrekt ansluten och att trycket är lagom för ditt badkars funktioner, särskilt om det är ett bubbel- eller jacuzzibadkar.

Underhåll och rengöring

Ett stort badkar kräver regelbunden rengöring för att hålla det fräscht och i gott skick. Använd milda rengöringsmedel och undvik repande material. För extra glans, polera ytan med ett lämpligt rengöringsmedel.

Inspektion och underhåll av extrafunktioner

Om ditt stora badkar har extrafunktioner som bubbelmassage, jacuzzi eller elektroniska kontroller, måste du följa tillverkarens rekommendationer för underhåll. Regelbunden inspektion och service kan förlänga livslängden på dessa funktioner.

Att investera i ett stort badkar är en spännande möjlighet att förbättra ditt badrums estetik och badupplevelse. Genom att följa noggrann installation och underhåll kommer du att njuta av ditt badkar under många år framöver och skapa en oas av lugn och ro i ditt hem.

Kostnadsöversikt

Att investera i ett stort badkar är en spännande möjlighet, men det är också viktigt att förstå kostnaderna och ha en realistisk budget. Här ger vi dig en översikt över de kostnader du kan förvänta dig och några strategier för att hålla dig inom din budget.

 1. Priset på badkaret: Det första och mest uppenbara kostnaden är själva badkaret. Priset på ett stort badkar varierar kraftigt beroende på storlek, material och eventuella extrafunktioner. En enklare modell kan kosta runt några tusen kronor, medan ett lyxigare alternativ kan kosta betydligt mer. Genom att sätta en tydlig budget för badkaret kan du fokusera på alternativ som passar din ekonomi.
 2. Installation: Att installera ett stort badkar kräver professionell hjälp, och installationskostnaden kan variera beroende på var du bor och din specifika installationssituation. Det är viktigt att inkludera dessa kostnader i din budgetplanering. Att anlita en pålitlig VVS-installatör kan vara en bra investering för att undvika framtida problem.
 3. Förberedande arbete: Innan installationen av ditt stora badkar kan påbörjas kan det krävas förberedande arbete i ditt badrum. Detta kan inkludera att ta bort befintliga badkar eller duschar, justera golvet och förbereda VVS-anslutningar. Kostnaderna för detta arbete bör också beaktas.
 4. Extrafunktioner: Om du väljer ett stort badkar med extrafunktioner som bubbelmassage, jacuzzi eller avancerade kontroller, måste du budgetera för de extra kostnaderna för dessa funktioner.
 5. Underhåll och rengöring: Även om det inte är en initial kostnad, är det viktigt att inkludera kostnaderna för regelbunden underhåll och rengöring i din budget. Detta kommer att hjälpa dig att hålla ditt badkar i gott skick över tid.
 6. Tillbehör och inredning: Glöm inte bort kostnaderna för tillbehör som badrumskranar, duschhuvuden, handtag och eventuell inredning som matchar ditt badkars design.
 7. Budgetstrategier: För att hålla dig inom din budget är det klokt att jämföra priser, utvärdera olika modeller och tillverkare, och förhandla om installationen. Du kan också överväga att köpa under rea-perioder eller när det finns erbjudanden för att spara pengar.

Att investera i ett stort badkar är en investering i ditt badrums estetik och din egen avkoppling. Genom att planera din budget noggrant och vara medveten om alla kostnader kommer du att kunna njuta av ditt nya badkar utan ekonomisk stress.

Populära Varumärken och Modeller

När det kommer till att välja ett stort badkar finns det många varumärken och modeller att välja mellan. Det finns otaliga designer på badkar, från inbygda badkar till mer klassiska tassbadkar, och glöm inte de väl designade badkarsblandarna. Här granskar vi några av de mest populära varumärkena och modellerna på marknaden, vilket kan hjälpa dig att göra ett informerat beslut om ditt val.

 • Kohler: Kohler är ett av de mest kända varumärkena när det gäller badrumsutrustning, och deras sortiment av stora badkar är inget undantag. De erbjuder ett brett utbud av stilar och material, inklusive akryl och gjutjärn, vilket ger dig många alternativ att välja mellan.
 • American Standard: American Standard är ett annat pålitligt varumärke med ett gott rykte för kvalitet och prestanda. Deras stora badkar är välkonstruerade och erbjuder olika extrafunktioner som djupblötning och massagealternativ.
 • Jacuzzi: Jacuzzi är synonymt med bubbelpooler och lyx, och deras sortiment av stora badkar lever upp till förväntningarna. Deras bubbelbadkar och jacuzzi-modeller är perfekta för dem som söker en spa-upplevelse i sitt eget hem.
 • Duravit: Duravit erbjuder ett brett utbud av moderna och eleganta stora badkar. Deras designfokus och höga kvalitet gör dem till ett utmärkt val för dem som vill ha ett stilfullt badrum.
 • Ove Decors: Om du letar efter ett prisvärt alternativ med bra prestanda kan Ove Decors vara ett varumärke att överväga. De erbjuder ett brett utbud av stora badkar med olika funktioner till konkurrenskraftiga priser.
 • WoodBridge: WoodBridge är känt för sina fristående badkar och erbjuder en mängd olika designer som passar olika badrumsstilar. Deras badkar är kända för sin kvalitet och komfort.
 • WOODBRIDGE: WOODBRIDGE är känt för sina fristående badkar och erbjuder en mängd olika designer som passar olika badrumsstilar. Deras badkar är kända för sin kvalitet och komfort.
 • Signature Hardware: Om du letar efter unika och handgjorda badkar är Signature Hardware ett varumärke att utforska. De erbjuder ett sortiment av stora badkar i olika material och utföranden.

När du överväger vilket varumärke och modell som passar bäst för ditt badrum är det viktigt att ta hänsyn till din budget, dina preferenser för material och stil samt eventuella extrafunktioner du önskar. Att läsa recensioner och be om rekommendationer från experter eller vänner kan också hjälpa dig att göra det bästa valet för din badrumsrenovering.

Inspirerande Badrumsexempel

Hitta liknande nyheter

moderna badrum logo

Populärast

Badrumstillbehör
Speglar
Svarta Badrum
Torktumlare

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss