Dubbelvikta duschdörrar: De bästa för ditt badrum

När det kommer till att skapa det perfekta badrummet är varje detalj viktig. En av de aspekter som inte får förbises är valet av duschdörrar. Bland de olika alternativen är dubbelvikta duschdörrar en smart och elegant lösning. I den här artikeln kommer vi att dyka djupt in i världen av dubbelvikta duschdörrar, utforska deras fördelar och nackdelar samt hjälpa dig att välja rätt dörr för ditt badrum.

Vad är en dubbelvikt duschdörr?

Innan vi går vidare är det viktigt att förstå vad en dubbelvikt duschdörr är. Den här typen av duschdörr är känd för sin flexibilitet. Den är uppdelad i två delar som kan vikas inåt. Detta skapar en bred öppning som är idealisk för ett litet badrum eller om du helt enkelt vill maximera utrymmet i din dusch.

Fördelar och nackdelar med dubbelvikta duschdörrar

Precis som med alla produkter finns det både fördelar och nackdelar med dubbelvikta duschdörrar. Vi kommer att utforska de olika aspekterna av dessa dörrar för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt badrum.

Fördelar:

 1. Platsbesparande: En av de mest uppenbara fördelarna med dubbelvikta duschdörrar är deras platsbesparande design. De är perfekta för små badrum där utrymmet är begränsat.
 2. Enkel åtkomst: Den breda öppningen som skapas när dörrarna är vikta ger enkel åtkomst till duschen, vilket är särskilt praktiskt för personer med begränsad rörlighet.
 3. Estetiskt tilltalande: Dubbelvikta duschdörrar har en modern och stilren look som passar väl in i de flesta badrumsinredningar.
 4. Lätt att rengöra: Med färre detaljer och fogar är dubbelvikta duschdörrar enklare att rengöra och underhålla.

Nackdelar:

 1. Vattensprut: Eftersom dessa dörrar inte täcker lika mycket yta som fasta duschväggar kan de ibland leda till att vatten sprutar ut ur duschen. Detta kan dock ofta åtgärdas med en välplacerad badrums matta.
 2. Installation: Installationen av dubbelvikta duschdörrar kan vara mer komplicerad än för andra typer av duschdörrar. Det är viktigt att anlita en professionell för att säkerställa korrekt installation.

Olika typer av dubbelvikta duschdörrar

Det finns flera olika varianter av dubbelvikta duschdörrar att välja mellan. I den kommande delen kommer vi att titta närmare på de olika materialen, öppningssystemen och de olika funktionerna som finns tillgängliga.

Material:

 1. Glas: Glas är det vanligaste materialet för dubbelvikta duschdörrar. Det är elegant, enkelt att rengöra och skapar en öppen känsla i badrummet.
 2. Plast: Plastdörrar är ett mer budgetvänligt alternativ. De är lätta och enkla att underhålla.

Öppningssystem:

 1. Vikning inåt: Detta är det klassiska öppningssystemet där dörrarna viks inåt. Det är platsbesparande och idealiskt för små badrum.
 2. Skjutdörrar: Vissa dubbelvikta duschdörrar har skjutdörrar istället för vikbara dörrar. Detta kan vara en bra lösning om du har begränsat utrymme framför duschen.

Funktioner:

 1. Antifläckbehandling: Vissa dörrar har en antifläckbehandling som gör det enklare att hålla dem rena och fria från vattenfläckar.
 2. Handtag och beslag: De små detaljerna kan göra stor skillnad i duschdörrarnas funktionalitet och utseende. Välj handtag och beslag som passar din smak och behov.

Rekommendationer för olika badrum

Avslutningsvis kommer vi att ge våra rekommendationer för vilka typer av dubbelvikta duschdörrar som är bäst för olika behov. Oavsett om du har ett litet badrum, ett stort utrymme eller är på jakt efter budgetvänliga alternativ kommer vi att ha något för dig.

 • För små badrum: Rekommendationer och råd om vilka dörrar som passar bäst i trånga utrymmen.
 • För stora badrum: Val av dörrar som kompletterar ett rymligt badrum och skapar en lyxig känsla.
 • För budgetvänliga alternativ: Tips om prisvärda dubbelvikta duschdörrar som ändå är av hög kvalitet.

Så är dubbelvikta dörrar en bra lösning?

Dubbelvikta duschdörrar är en fantastisk lösning för många badrum, och med rätt val kan de förvandla ditt badrum till ett elegant och funktionellt utrymme. Läs vidare för att utforska alla möjligheter och hitta den dubbelvikt duschdörr som passar perfekt för ditt badrum.

Hitta liknande nyheter

moderna badrum logo

Populärast

Badrumstillbehör
Speglar
Svarta Badrum
Torktumlare

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss