5 tips för att inreda ett litet badrum

Badrummet är en viktig plats i hemmet, men det kan vara svårt att inreda ett litet badrum på ett sätt som gör det både snyggt och funktionellt. Här är några tips för att få ditt lilla badrum att kännas större och mer rymligt:

Välj ljusa färger

Ljusa färger reflekterar ljus och skapar en illusion av rymd. Välj ljusa färger på väggarna, golvet och taket för att få ditt badrum att kännas större.

 • Vitt är det klassiska valet för små badrum, och det är inte utan anledning. Vitt reflekterar ljus bättre än någon annan färg, och det gör att badrummet känns luftigt och rymligt.
 • Pastellfärger är också ett bra val för små badrum. Pastellfärger är ljusa och mjuka, och de ger en känsla av lugn och harmoni.
 • Ljusa neutrala färger är ett annat bra alternativ. Ljusa neutrala färger, som beige, greige och ljusgrå, är både eleganta och rymliga.

Om du vill ha lite färg i ditt lilla badrum, kan du välja en ljus färg på väggarna och sedan lägga till en accentfärg i form av tillbehör, som handdukar, badlakan eller konst. Men var försiktig så att du inte överdriver det, eftersom för mycket färg kan göra badrummet att kännas trångt.

Här är några tips för att välja rätt ljusa färger för ditt lilla badrum:

 • Välj en färg som du tycker om. Det är viktigt att du gillar färgen du väljer, eftersom du kommer att se den varje dag.
 • Välj en färg som matchar din stil. Om du har en modern stil, kan du välja en ren vit eller en ljus neutral färg. Om du har en traditionell stil, kan du välja en ljus pastellfarge.
 • Välj en färg som är lätt att rengöra. Ljusa färger är lättare att rengöra än mörka färger, eftersom de inte visar upp fläckar och smuts lika lätt.
färgpalett i badrum

Undvik mönster

Mönster kan vara ett bra sätt att lägga till en personlig touch till ett badrum, men de kan också göra ett litet badrum att kännas trångt och rörigt. Om du vill ha lite färg i ditt badrum, välj enkla färger med subtila mönster.

Här är några tips för att undvika mönster i ditt lilla badrum:

 • Välj enfärgade väggar och golv. Detta kommer att skapa en känsla av lugn och enhet.
 • Välj enkla mönster på accentdetaljer, som handdukar, badlakan eller konst. Detta kommer att addera en touch av färg utan att göra badrummet att kännas trångt.
 • Undvik stora eller komplexa mönster. Dessa mönster kan göra badrummet att kännas överväldigande.

Om du är osäker på om ett mönster kommer att fungera i ditt lilla badrum, är det alltid bäst att prova det först. Du kan köpa en liten bit av tapet eller tyg med mönstret och fästa den på en vägg i badrummet. Se hur det ser ut och känns innan du bestämmer dig för om du vill använda det i hela rummet.

Satsa på vägghängd förvaring

Vägghängd förvaring är ett bra sätt att maximera förvaringen i ett litet badrum. Den frigör golvyta, vilket gör att badrummet känns mer öppet och luftigt.

När du väljer vägghängd förvaring till ditt lilla badrum, är det viktigt att välja lösningar som är designade för små utrymmen. Det finns många olika alternativ tillgängliga, så du kan hitta något som passar din stil och dina behov.

Här är några tips för att välja vägghängd förvaring till ditt lilla badrum:

 • Välj hyllor, skåp eller lådor med öppna hyllor eller dörrar. Detta kommer att ge en känsla av rymd och luftighet.
 • Välj förvaringslösningar som är gjorda av ljusa material. Detta kommer att hjälpa till att reflektera ljus och skapa en illusion av rymd.
 • Välj förvaringslösningar med enkla linjer och former. Detta kommer att hjälpa till att hålla badrummet rent och organiserat.

Här är några exempel på vägghängd förvaring som är perfekt för små badrum:

 • Väggmonterade hyllor är ett bra sätt att förvara små föremål, som toalettartiklar, handdukar och kosmetika. Du kan välja hyllor i olika storlekar och former för att passa dina behov.
 • Väggmonterade skåp är ett bra sätt att förvara större föremål, som handdukar, städartiklar och hushållsprodukter. Du kan välja skåp med lådor, dörrar eller öppen förvaring.
 • Väggmonterade lådor är ett bra sätt att förvara små föremål som du vill hålla undansynta. De är också ett bra sätt att organisera små föremål, som toalettartiklar och kosmetika.

Använd speglar

Speglar reflekterar ljus och skapar en illusion av rymd. Placera speglar på strategiska platser i badrummet, till exempel på väggen ovanför det fristående handfatet eller i dörröppningen.

Belysning

Rätt belysning kan göra stor skillnad i ett litet badrum. Använd en blandning av allmänbelysning och punktbelysning för att skapa en väl upplyst och rymlig atmosfär.

Genom att följa dessa tips kan du få ditt lilla badrum att kännas större och mer rymligt. Det finns mycket som du kan göra för att skapa en illusion om mer yta.

Hitta liknande nyheter

moderna badrum logo

Populärast

Badrumstillbehör
Speglar
Svarta Badrum
Torktumlare

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss