Handtag till badrumsmöbler

Genom att byta handtag på dina badrumsskåp och andra möbler så kan du fräscha upp hela ditt badrum utan att behöva byta ut hela möbeln. 

Ge dina badrumsmöbler nytt liv med snygga handtag som gifter sig fint med resten av inredningen. Varför inte spana in några klassiska handtag i mässing eller moderna varianter i läder?

Vi på Moderna Badrum älskar att ge badrumsmöblerna nytt liv med hjälp av snygga handtag.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkten.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Läderhandtag

Lädertillverkning har varit en lång tradition i Sverige, och är idag ett populärt och stilfull tillbehör inom inredning. Läderhandtag ger en varm och inbjudande känsla till ditt badrum och kan piffa till utseendet på dina möbler på nolltid.

Kvaliteten på läderhandtagen är ofta mycket hög. Läder är ett hållbart material som kan hålla i många år utan att förlora sin skönhet. Handtagen är ofta tillverkade av äkta läder som har en rik och naturlig känsla. Lädret kan ha olika texturer och färger, vilket ger dig möjlighet att välja en stil som passar din badrumsinredning.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Populära färger på handtag

När det kommer till möbelhandtag i badrummet så kan man blanda färger och material lite som man vill. Är det dessutom naturnära färger så går det mesta bra ihop. 

Det lite antika utseendet som mässing har kan ge ditt badrum en lyxig känsla av sekelskifte. Medans läder detaljer eller enklare handtag i färger som svart och vitt ger en mer modern och stilren känsla. 

Det går även bra att blanda dessa färger och material för att skapa din egen personliga stil i badrummet. 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Knoppar till badrumsmöbler

Handtag kan som sagt komma i flera olika former. En väldigt populär form är knoppen. Designen på dessa handtag ger ett mjukare intryck än de handtag som är avlånga eller kantiga. 

Många väljer även denna form på handtag då de tycker att det ger en skön känsla att greppa tag i när man ska öppna en möbel. 

Självklart kommer även denna design av handtag i olika färger och material. Här ser ni några av våra personliga favoriter.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the Look

Klicka här så kan du ser vart du kan köpa produkterna.

Svarta Handtag till Badrumsmöbler

Svarta handtag är ett populärt val i badrum, och det är inte svårt att förstå varför. De ger en stilren och elegant känsla som passar in i de flesta inredningsstilar. Svart är också ett tidlöst färgval som aldrig går ur mode.

Det finns många olika typer av svarta handtag att välja mellan. Du kan välja mellan olika former, material och storlekar. Om du har ett modernt badrum kan du välja minimalistiska handtag med enkla linjer. Om du har ett klassiskt badrum kan du välja mer utsmyckade handtag med detaljer.

Med svarta handtag kan du enkelt ge ditt badrum en stilren och elegant känsla. Svart är ett tidlöst färgval som aldrig går ur mode.

Handtag i mässing

Om du vill ha ett modernt och elegant badrum, så är mässingshandtag det perfekta valet. Mässing är en tidlös metall som har återkommit som en populär inredningstrend, och dess vackra guldton ger en sofistikerad touch till vilket badrum som helst.

Här är några anledningar till varför du bör välja mässingshandtag for dina badrumsmöbler:

För det första ger mässingshandtagen en känsla av lyx och glamour till ditt badrum. Den unika metallfinishen ger en elegant och exklusiv atmosfär, och kan bli en vacker kontrast mot andra material såsom trä eller kakel.

Mässingshandtagen kan vara ett enkelt sätt att höja inredningsnivån i ditt badrum och göra det till ett rum som känns mer sofistikerat och modernt.

För det andra är mässing ett hållbart material som kommer att hålla riktigt länge. Det är en sorts metall som fungerar perfekt i badrum och fuktiga utrymmen utan att förstöras. Dessutom får mässingshandtagen en naturlig patina över tid, vilket ger dem en antik och unik look som blir ännu vackrare med åren.

För det tredje är mässingshandtagen mångsidiga och kan enkelt anpassas till olika inredningsstilar. De passar perfekt i både moderna och traditionella badrum och kan kombineras med olika färger och mönster.

Oavsett om du vill ha ett minimalistiskt badrum eller ett mer vintage-inspirerat utseende, så kan mässingshandtagen bidra till att skapa den önskade stilen.

Slutligen är mässingshandtagen en relativt enkel uppgradering som kan förvandla ditt badrum på ett prisvärt sätt. Genom att byta ut dina gamla handtag mot mässingshandtag kan du snabbt och enkelt ge ditt badrum en modern och stilfull touch. Det är ett enkelt sätt att förnya ditt badrum och skapa ett elegant utseende utan att behöva göra omfattande renoveringar.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Olika sorters handtag för badrumsmöbler

När det gäller handtag för badrum finns det flera olika sorter att välja mellan. Varje sort har sina egna för- och nackdelar, och om du förstår dessa kan det hjälpa dig att välja rätt handtag för ditt badrum.

En vanlig typ av badrumshandtag är knopphandtaget. Den här typen av handtag är lätt att både greppa och vrida. De kommer även i flera olika former och modeller för att kunna matcha flera olika sorters badrumsmöbler.

Klassiska handtag som kommer i olika färger och material är också ett populärt val till badrummet. Anpassa design och funktion enligt dina önskemål och välj material inom allt från trä och mässing till läderhandtag.

Handtag med tryckknapp är ett annat alternativ. Dessa handtag är lätta att använda och kan manövreras med en enkel tryckning. De kan dock vara svåra att använda med våta eller tvålade händer.

Slutligen finns det beröringsfria handtag som använder rörelsesensorer för att aktivera mekanismen. Dessa handtag är bekväma och hygieniska, men kan vara dyra och kräva mer underhåll.

Att välja rätt typ av badrumshandtag beror på dina individuella behov och preferenser, samt på den övergripande stilen och designen i just ditt badrum.

Vanligaste frågorna om badrumshandtag- FAQs

Se till att de handtag du väljer är till för badrumsmöbler då dessa ska tåla fukt. Väljer du ett handtag som inte är anpassat för badrum så kan det börja mögla eller rosta. 

Blanda två matskedar salt tillsammans med en matsked ättika så att det blir till en smet. Gnid sedan in handtaget med en mjuk trasa. Skrubba inte för hårt för att undvika repor i materialet. Använd sedan ljummet vatten för att skölja av handtaget. 

Vi rekommenderar att använda impregnering på dina handtag i läder. Innan du använder detta så bör du rengöra handtagen genom att torka av dem med en väl urkramad trasa. Se alltid till att lädret är helt torrt innan du använder impregneringen. 

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss