Maxa ytan i små badrum med smarta lösningar

Små badrum kan vara en utmaning när det kommer till att organisera och maximera användbar yta. Men med några smarta lösningar och kreativa idéer kan du förvandla även det mest begränsade utrymmet till ett funktionellt och stilfullt badrum. Här kommer vi att utforska några praktiska tips och trick för att maxa ytan i små badrum.

Hyllor och inbyggda hyllor i duschväggarna

När du har ett litet badrum är det viktigt att utnyttja varje möjligt utrymme, även de som vanligtvis lämnas oanvända. En smart lösning är att installera hyllor eller inbyggda hyllor i duschväggarna. På så sätt kan du enkelt förvara duschgel, schampo, tvål och andra badrumsartiklar inom räckhåll, samtidigt som du inte tar upp värdefull golvyta. Dessa hyllor kan vara diskreta och smälta in i din duschdesign eller fungera som dekorativa element i badrummet.

Bygga in tvättmaskin med skåp och hyllor ovanför

För många med små badrum kan det vara en utmaning att hitta plats för tvättmaskinen. En effektiv lösning är att bygga in tvättmaskinen i ett skåp och placera hyllor ovanför den. På så sätt kan du använda samma utrymme för både tvätt och förvaring. Skåpet kan också dölja tvättmaskinen och skapa en mer organiserad och sömlös utseende i badrummet. Hyllorna ovanför kan användas för att förvara tvättmedel, handdukar eller andra nödvändiga badrumsartiklar.

Högt till tak – nyttja höjden

När golvytan är begränsad i ditt badrum är det dags att titta uppåt. Använd höjden i ditt badrum genom att installera höga skåp eller hyllor. Dessa kan sträcka sig ända upp till taket och ge dig gott om förvaringsutrymme för handdukar, toalettpapper, rengöringsprodukter och mycket mer. Genom att använda vägghängda skåp och hyllor kan du också skapa en illusion av ett större och mer öppet utrymme.

Väggmonterad förvaring och speglar

Väggmonterad förvaring är en annan utmärkt strategi för att spara plats i små badrum. Du kan installera handduksstänger, krokar och hyllor på väggarna för att hänga handdukar och förvara små badrumsartiklar. Dessutom kan du överväga att använda väggmonterade speglar med inbyggd förvaring bakom dem. Dessa speglar kan dölja hyllor och skåp som ger extra förvaringsutrymme samtidigt som de tjänar som funktionella speglar.

Fällbara eller skjutbara duschväggar

När det gäller duschen kan fällbara eller skjutbara duschväggar vara ett utmärkt val för att spara utrymme. Istället för att ha en traditionell duschdörr som svänger utåt och tar upp utrymme, kan du välja en modell som fälls ihop mot väggen eller glider längs en skena. Detta frigör värdefull golvyta och skapar en mer öppen känsla i duschen.

Skapa ditt drömbadrum

Små badrum kan vara utmanande att inreda och organisera, men med några smarta lösningar och kreativa idéer kan du göra det mesta av det tillgängliga utrymmet. Genom att använda hyllor, inbyggda förvaringslösningar och att utnyttja höjden i ditt badrum kan du skapa ett funktionellt och stilfullt utrymme som passar dina behov.

Hitta liknande nyheter

moderna badrum logo

Populärast

Badrumstillbehör
Speglar
Svarta Badrum
Torktumlare

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss