Hur du underhåller ditt badrum

Badrummet är en av de mest använda rummen i ditt hem, så det är viktigt att hålla det i gott skick. Genom att regelbundet rengöra och underhålla ditt badrum kan du förlänga livslängden på dina ytor, möbler och apparater, och du kan också bidra till att hålla det fritt från bakterier och mögel. Följ våra råd för att hålla ditt moderna badrum – rent och fräscht.

Rengöring av badrumsytor

De flesta badrumsytor, till exempel kakel, klinker, marmor och badkar, kan rengöras med milda rengöringsmedel och vatten. Använd en mjuk svamp eller trasa för att undvika att repa ytorna.

Väggar

Torka av väggarna regelbundet med en fuktig trasa för att ta bort smuts och fett. Om väggarna är målade kan du använda ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra dem.

Kakel

Kakel är ett bra material för badrum, eftersom det är lätt att rengöra och underhålla. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra kakel, och använd en kakelborste för att komma åt svåråtkomliga områden.

Klinker

Klinker är också ett bra material för badrum, och det är ofta mer hållbart än kakel. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra klinker, och använd en klinkerborste för att komma åt svåråtkomliga områden.

Marmor

Marmor är ett vackert material, men det är också känsligt för fläckar och repor. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra marmor, och undvik att använda starka rengöringsmedel eller slipande material.

Badkar

Badkar kan vara tillverkade av olika material, till exempel akryl, porslin eller sten. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra badkar, och använd en badrumsborste för att komma åt svåråtkomliga områden.

Golv

Badrumsgolv kan vara tillverkade av olika material, till exempel kakel, klinker, marmor eller trä. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra badrumsgolv, och använd en mopp eller dammsugare för att ta bort smuts och hår.

Underhåll av badrumsmöbler och apparater

Badrumsmöbler och apparater kan hålla i många år om de underhålls regelbundet.

Möbler

Möbler i badrummet, till exempel handfat, fristående handfat, speglar och skåp, kan rengöras med milda rengöringsmedel och vatten. Använd en mjuk svamp eller trasa för att undvika att repa ytorna.

Toalettstol

Toalettstolen är en av de viktigaste badrumsapparaterna, så det är viktigt att hålla den ren och fräsch. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra toalettstolen, och använd en toalettborste för att komma åt svåråtkomliga områden.

Dusch

Duschen är en annan viktig badrumsapparat som behöver regelbunden rengöring. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra duschen, och använd en duschslang för att rengöra svåråtkomliga områden

Badkar

Badkaret är en annan viktig del i badrummet som behöver regelbunden rengöring. Använd ett milt rengöringsmedel och vatten för att rengöra badkaret, och använd en badrumsborste för att komma åt svåråtkomliga områden.

Ventilation

Ventilation är viktig för att hålla badrummet fritt från fukt och mögel. Se till att badrumsfläkten fungerar ordentligt och att du regelbundet öppnar fönstret för att vädra ut.

Genom att följa dessa tips kan du hålla ditt bad

Hitta liknande nyheter

moderna badrum logo

Populärast

Badrumstillbehör
Speglar
Svarta Badrum
Torktumlare

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss