Hitta den perfekta golvvärmen till ditt badrum

Golvvärme i badrum är ett populärt uppvärmningssystem som ger dig både komfort och lyx. Med detta system installeras elektriska spolar eller vattenrör under badrumsgolvet och ger en stadig värmekälla som strålar uppåt. Denna typ av uppvärmning är idealisk för kalla klimat och kan användas som en primär värmekälla eller som ett kompletterande system.

Golvvärme i badrum kan också bidra till att förhindra mögel och mögeltillväxt genom att hålla golven torra och varma. Dessutom kan det öka värdet på ett hem och göra det mer tilltalande för potentiella köpare.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära golvvärmen just nu

Just nu är den mest populära typen av golvvärme den som används med värmepumpar. Denna typ av golvvärme är mycket energieffektiv och kan hjälpa till att minska energikostnaderna. Golvvärme med värmepumpar fungerar genom att pumpa varmluft under golvet, vilket sprider värmen jämnt i rummet. Denna typ av golvvärme är också mycket enkel att använda och kan styras via en digital termostat. En annan fördel med golvvärme med värmepumpar är att den är lämplig för alla typer av golv, inklusive trä, sten och betong. Denna typ av golvvärme är också tystare än andra typer av uppvärmning och kräver mindre underhåll jämfört med traditionella uppvärmningssystem.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Olika typer av golvvärme till badrum

Golvvärme i badrum är en populär och bekväm värmekälla som kan installeras på olika sätt, beroende på dina preferenser och behov. Två vanliga alternativ för golvvärme i badrum inkluderar elektrisk golvvärme och vattenburen golvvärme.

Elektrisk golvvärme

Elektrisk golvvärme är enkel att installera och fungerar genom att en tunn, flexibel matta med elvärmeelement placeras direkt på golvet under kakel- eller stengolv. Elektrisk golvvärme värmer upp golvet snabbt och kan enkelt styras genom en termostat. Denna typ av golvvärme är vanligt förekommande i mindre badrum där installation av en större vattenburen golvvärme kan vara svårt eller dyrt.

Vattenburen golvvärme

Vattenburen golvvärme är ett annat alternativ för golvvärme i badrum. Detta system involverar rör som placeras under golvet för att cirkulera varmt vatten och värma upp badrummet. Vattenburen golvvärme kräver en större installation med rör och en värmekälla, vilket gör det till en mer kostsamt investering jämfört med elektrisk golvvärme. Trots det är detta system mer energieffektivt och kan bidra till att sänka uppvärmningskostnaderna på lång sikt. Vattenburen golvvärme passar bäst för större badrum som redan har en centralvärmeinstallerad i hemmet.

Ska du köra vattenburen eller elektrisk golvvärme?

Oavsett vilken typ av golvvärme som du väljer att installera i ditt badrum, är det viktigt att ta hänsyn till dina behov och budget. Det är också viktigt att anlita en professionell installatör för att säkerställa att golvvärmen installeras korrekt och effektivt. Med rätt typ av golvvärme i badrummet kan du njuta av en varm och bekväm miljö året runt.

Hitta rätt typ av golvvärme

Vad du måste tänka på när du lägger golvvärme i ditt badrum

Att installera golvvärme i badrummet är en större investering som kräver noga övervägande och planering för att säkerställa att det fungerar korrekt och effektivt. Innan du bestämmer dig för att lägga golvvärme i ditt moderna badrum, bör du överväga några viktiga faktorer.

Första steget

Först och främst måste du tänka på vilken typ av golvvärme som passar bäst för dina behov och budget. Som tidigare nämnts finns det två vanliga typer av golvvärme i badrum: elektrisk och vattenburen golvvärme. Det är viktigt att göra en grundlig forskning och jämföra fördelar och nackdelar för båda alternativen för att välja rätt typ av golvvärme för dina behov.

Andra steget

Du bör också överväga storleken på ditt badrum och om det finns några hinder eller utmaningar som kan påverka installationen av golvvärmen, såsom rörsystem eller ledningar under golvet. Det kan vara nödvändigt att anlita en professionell installatör som kan utföra en inspektion för att bedöma om det finns några problem som behöver åtgärdas innan installationen av golvvärmen kan påbörjas.

Tredje steget

Du måste också välja rätt typ av golvbeläggning för att passa med din valda golvvärme. Kakel, sten och betonggolv fungerar bra med båda typerna av golvvärme, medan trägolv kan kräva särskild installation för att undvika skador och problem med golvvärmen.

Fjärde steget​

Slutligen, måste du bestämma var du vill placera termostaten för att styra golvvärmen. En termostat bör placeras på en lämplig plats, såsom på en lättåtkomlig vägg, för att enkelt kunna justera temperaturen efter behov.

Sammanfattningsvis, att lägga golvvärme i ditt badrum är en större investering som kräver noggrann planering och övervägande. Genom att välja rätt typ av golvvärme, beakta storlek och eventuella hinder i badrummet, välja rätt typ av golvbeläggning och placering av termostaten, kan du njuta av en bekväm och varm badrumsmiljö året runt.

Smidiga kit för golvvärme

Smidiga kit för golvvärme är en kostnadseffektiv och enkel lösning för att installera ett golvvärmesystem i hemmet. Dessa kit innehåller allt som behövs för att installera golvvärme på en yta upp till en viss storlek. De är mycket flexibla och kan anpassas till olika typer av golv, inklusive betong och trä. För att installera kitet behöver man endast grundläggande handverktyg och ingen specialutrustning. Golvvärme är en energieffektiv och bekväm uppvärmningsmetod, och smidiga kit gör det enkelt och överkomligt för husägare att installera dessa system själva.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Vad kostar det att lägga golvvärme i badrum?

Kostnaden för att installera golvvärme i badrummet kan variera beroende på flera faktorer, inklusive vald typ av golvvärme, storleken på badrummet och eventuella extra arbetskostnader som kan uppstå under installationen.

Elektrisk golvvärme är vanligtvis den billigare av de två vanliga alternativen och kostar i genomsnitt mellan 400-700 kr per kvadratmeter inklusive material och installation. Priset på elektrisk golvvärme beror dock på golvytan och kräver en separat strömkrets som kan öka kostnaden ytterligare.

Vattenburen golvvärme är generellt sett dyrare att installera än elektrisk golvvärme, eftersom det kräver mer arbete och installation av rör, en panna och en termostat. Kostnaden för vattenburen golvvärme kan variera från 600-1500 kr per kvadratmeter beroende på komplexiteten i installationen.

Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar kostnaden för arbetskraft, eventuella nödvändiga förberedelser som att ta bort befintlig golvbeläggning och eventuella extra installationstjänster som behövs för att anpassa installationen till befintliga rörsystem eller annan byggnadsstruktur.

Det är viktigt att komma ihåg att installation av golvvärme i badrummet är en investering på lång sikt som kan minska uppvärmningskostnaderna och öka komforten i ditt badrum. Det är alltid rekommenderat att anlita en professionell installatör som kan ge dig en noggrann offert på installationen och hjälpa dig att välja den mest lämpliga typen av golvvärme för dina behov och budget.

Vanligaste frågorna om golvvärme i badrum - FAQs

Golvvärme i badrum är en form av uppvärmning som värmer upp badrumsgolvet med hjälp av elektriska värmeslingor eller vattenburna rör under golvytan.

Fördelarna med golvvärme i badrum är många. Det kan ge en mer jämn och behaglig värme, det tar mindre plats än traditionella värmeelement och minskar risken för mögelbildning på grund av fukt.

Både elektrisk golvvärme och vattenburen golvvärme kan fungera bra för badrum. Valet beror på individuella preferenser, budget och vad som passar bäst för badrummets storlek och layout.

Ja, det är oftast möjligt att installera golvvärme i ett befintligt badrum. Det är viktigt att tänka på att det kan kräva en del byggarbete och installation av värmesystemet under golvet.

Det är möjligt att installera golvvärme i badrum själv, men det kräver god kunskap om hur man lägger golv.

Kostnaden för golvvärme i badrum varierar beroende på typ av system, badrummets storlek och vilket material som används för golvet. Generellt kan kostnaden för installation av golvvärme i badrum börja från några tusen kronor.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss