Bästa infraröda bastun hemma

En infraröd bastu, även känd som en infraröd kabin eller ett infrarött rum, är en typ av bastu som använder infraröda värmare för att sända ut ljus som absorberas av huden och ger en värmande effekt. Till skillnad från traditionella bastur, som värmer upp luften i rummet, värmer infraröda bastur direkt kroppen, vilket gör dem till ett populärt alternativ för dem som tycker att traditionella bastur är för intensiva. Förespråkare av infraröd bastu menar att de ger en rad hälsofördelar, bland annat stresslindring, förbättrad cirkulation och avgiftning.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära infraröda bastuarna just nu

För närvarande finns det flera populära infraröda bastur på marknaden som är mycket eftertraktade för sin kvalitet och sina funktioner. Många modeller är populär för sin enkla montering och högkvalitativa kolfibervärmare som ger en konsekvent och jämn värmefördelning. En del infraröda bastuar erbjuder ett Bluetooth-ljudsystem och kromoterapibelysning för ökad avkoppling under din bastuupplevelse. Sammantaget fortsätter populariteten för infraröda bastur att öka eftersom fler människor söker sig till deras potentiella hälsofördelar och bekvämlighet jämfört med traditionella bastuar. Med andra ord är en infraröd bastu ett perfekt val till ditt moderna badrum

Varför är infraröda bastuar så populära?

Det finns flera anledningar till att infraröda bastur har blivit alltmer populära under de senaste åren. Ett av de viktigaste skälen är att de ger en mildare och bekvämare bastuupplevelse än traditionella bastur, som kan vara för intensiva och varma för vissa människor. Infraröda bastur värmer kroppen direkt, snarare än att värma upp luften runt omkring dig, vilket gör att du kan uppleva fördelarna med en bastu utan att känna dig överväldigad av värmen.

En annan anledning till att infraröd bastu är populär är att den anses erbjuda en rad hälsofördelar. Studier har visat att regelbunden användning av infraröd bastu kan bidra till att förbättra cirkulationen, minska inflammation, lindra stress och ångest och till och med hjälpa till med viktminskning. Dessutom anses infraröda bastur ofta vara mer lättillgängliga än traditionella bastur, eftersom de ofta är mindre och lättare att installera i ett hem eller en lägenhet.

Det är många som uppskattar bekvämligheten och mångsidigheten hos infraröda bastur. De kan användas när som helst på dygnet och är ofta utrustade med funktioner som Bluetooth-högtalare och kromoterapibelysning som kan förbättra den totala bastuupplevelsen. På det hela taget kommer populariteten för infraröda bastur sannolikt att fortsätta i takt med att fler människor söker de potentiella hälsofördelarna och bekvämligheten med denna typ av bastu.

Ir bastu för en person

En ir bastu måste inte ta allt för stor plats i hemmet. Och bor man själv eller lite mindre och inte vill använda upp allt för många kvadratmeter av hemmet så är infraröd bastu för en person det perfekta valet. Det finns modeller som är så små att de inte tar upp mer än endast 1 kvm. Men fördelarna av denna typ av bastu är inte mindre för det. Oavsett storlek så får du ut precis lika mycket hälsofördelar som om du hade en stor bastu.

En liten infraröd bastu är även enkelt att snabbt mäta upp utrymme för hemma och sedan beställa online för smidig hemkörning. De flesta modeller är dessutom energisnåla.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Ir bastu för fler personer

Det finns infraröd bastu i alla möjliga former och storlekar. Är du ute efter något lite större så finns det de basturum som rymmer allt ifrån två personer och ända upp till 5-8 personer. Med hjälp av dessa hälsosamma basturum så kan du skapa en riktigt härligt avkopplande miljö hemma att njuta av både tillsammans med familj och vänner. 

Kombinationsbastu

Flera av de större varianterna av ir bastu är dessutom en kombinationsbastu. Vad som menas med detta är att det fungerar både som en vanlig bastu och som en infraröd bastu. De kommer tillsammans med ett bastuaggregat vilket betyder att man kan välja vilken sorts bastu man vill ta. Perfekt för den som vill ta del av alla hälsofördelar som kommer med båda varianterna.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hitta rätt typ av bastu

Hur bygger man en infraröd bastu?

Att bygga en infraröd bastu kan vara ett komplicerat projekt och det är viktigt att ha en god förståelse för el- och byggnadsarbete innan man börjar. Här är några allmänna steg att tänka på när man bygger en infraröd bastu:

  • Bestäm storleken och layouten för din bastu: Bestäm hur många personer du vill att din bastu ska rymma och hur du vill konfigurera utrymmet.
  • Välj lämpliga material: Välj material som är säkra för användning i en bastu, till exempel cederträ eller hemlockträ. Du måste också köpa de nödvändiga elektriska komponenterna, t.ex. de infraröda värmarna, ledningarna och kontrollpanelen.
  • Installera de elektriska komponenterna: Följ tillverkarens anvisningar noggrant för att installera de infraröda värmarna och ledningarna på rätt sätt. Du måste också installera en kontrollpanel som gör att du kan justera temperaturen och andra inställningar.
  • Bygg basturamen: Bygg basturamen med hjälp av de material du valt. Se till att lämna tillräckligt med utrymme för de infraröda värmarna och ledningarna.
  • Installera bastuväggarna och taket: Installera bastuns väggar och tak med hjälp av dina valda material och se till att lämna utrymme för ventilation.
  • Installera bastudörren: Installera en bastuspecifik dörr som är ordentligt förseglad för att hålla värmen inne i bastun.
  • Lägg till de sista detaljerna: Installera eventuella ytterligare funktioner som du vill ha i din bastu, till exempel ett ljudsystem eller kromoterapibelysning.

Det är viktigt att notera att byggandet av en infraröd bastu kan vara ett komplicerat projekt och kan kräva hjälp av en professionell elektriker eller entreprenör. Följ alltid tillverkarens anvisningar noggrant och se till att alla elektriska komponenter installeras på ett säkert och korrekt sätt.

Hitta Inspirerande Produkter

Infraröd Bastu Fördelar

Infraröd bastu är en typ av bastu som använder infraröd värme för att värma upp kroppen. Infraröd värme är en typ av elektromagnetisk strålning som kan penetrera huden och värma upp muskler och vävnader djupare än traditionell bastuvärme.

Infraröd bastu har många fördelar för hälsan, bland annat att den kan förbättra blodcirkulationen, minska stress, öka ämnesomsättningen, rena huden och minska muskelsmärta. Infraröd bastu är en säker och effektiv metod för att uppnå dessa hälsofördelar. Även de som har haft problem med hudåkommor som psoriasis och eksem har upplevt att besvären blivit betydligt bättre.

För att få ut så mycket som möjligt av din infraröd bastu är det viktigt att börja med korta sessioner och öka gradvis tiden du spenderar i bastun. Du bör också dricka mycket vatten innan, under och efter din bastusession. Om du är gravid, har högt blodtryck eller har andra medicinska tillstånd bör du undvika att gå in i bastun.

Vad är skillnaden mellan en vedeldad bastu och en infraröd bastu?

Den största skillnaden mellan en vedeldad bastu och en infraröd bastu är metoden för värmeproduktion. I en vedeldad bastu används en traditionell kamin för att värma upp stenar som sedan värmer upp luften i bastun. Detta skapar en hög temperatur och en torr värmemiljö som kan vara intensiv och svår att tolerera för vissa personer. Den höga temperaturen och den torra värmen kan också orsaka svettning och uttorkning.

I en infraröd bastu används däremot infraröda värmare som avger ljus som absorberas av huden och ger en värmande effekt. Värmen är mildare och tränger djupare in i kroppen, vilket ger en lägre total temperatur och en bekvämare bastuupplevelse. Infraröda bastur kan också ge en jämnare fördelning av värmen och är ofta utrustade med ytterligare funktioner som kromoterapibelysning och ljudsystem.

En annan viktig skillnad mellan vedeldade bastur och infraröda bastur är hur de värms upp. En vedeldad bastu kräver ved och regelbundet underhåll av kaminen, medan en infraröd bastu endast kräver ett eluttag och enkelt kan slås på och stängas av. Detta gör infraröda bastur mer tillgängliga och bekväma för dem som inte har tillgång till en stadig tillgång till ved.

När det gäller hälsofördelar tros båda typerna av bastu ge liknande fördelar, såsom förbättrad cirkulation och avgiftning. Upplevelsen och de potentiella hälsofördelarna kan dock variera beroende på individen och dennes specifika behov. I slutändan beror valet mellan en vedeldad bastu och en infraröd bastu på personliga preferenser och de specifika fördelar och upplevelser som önskas.

Vanligaste frågorna om infraröda bastuar - FAQs

En infraröd bastu är en typ av bastu som använder infraröda strålar för att värma upp kroppen direkt, istället för att värma upp luften som i en traditionell ångbastu.

En infraröd bastu använder infraröda strålar som tränger in i kroppen och värmer upp den inifrån. Strålarna värmer upp kroppen utan att värma upp luften, vilket gör det möjligt att uppleva en bastu utan att känna sig kvävd av varm ånga.

En traditionell ångbastu använder het ånga för att värma upp kroppen och rummet. En infraröd bastu använder infraröda strålar för att värma upp kroppen direkt. En infraröd bastu är också vanligtvis lättare och billigare att installera än en traditionell ångbastu.

Fördelarna med att använda en infraröd bastu inkluderar att den kan lindra muskelsmärta, minska stress, öka blodcirkulationen, förbättra hudens hälsa och hjälpa till att rensa ut gifter från kroppen.

Temperaturen i en infraröd bastu är vanligtvis mellan 40 och 60 grader Celsius. Det är lägre än temperaturen i en traditionell ångbastu, men eftersom infraröda strålar tränger djupare in i kroppen kan temperaturen kännas varmare än den faktiskt är. 

Rekommenderad tid i en infraröd bastu är vanligtvis 20-30 minuter. Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten och att kyla ner kroppen efter bastun för att undvika vätskebrist och överhettning.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss