Hitta den perfekta bastustugan

En färdigbyggd bastustuga är en komplett bastu som är förmonterad och lätt att montera upp på plats. Dessa bastustugor är ett populärt alternativ för dem som vill ha en bastu hemma, men som inte vill bygga en från grunden. Färdigbyggda bastustugor finns i olika storlekar, former och material och kan anpassas efter dina behov och preferenser. De är också relativt enkla att installera och kan ge en lyxig bastuupplevelse på ett snabbt och enkelt sätt.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära bastustugorna just nu

Bastustugor har blivit allt mer populära under senare tid, och det finns många olika typer och modeller att välja mellan. 

Traditionella bastustugor: Dessa bastustugor har en klassisk, rustik design med träpaneler och är ofta tillverkade av gran- eller furuträ. De kan byggas både för inomhus- och utomhusbruk och ger en autentisk bastuupplevelse.

Infraröda bastustugor: Infraröda bastustugor använder infraröda strålar för att värma upp kroppen direkt, utan att värma upp omgivande luft. De är vanligtvis mindre än traditionella bastustugor och kan vara ett bra alternativ för dem som har mindre utrymme.

Moderna bastustugor: Moderna bastustugor har en mer modern design och kan tillverkas av material som glas, stål och betong. De kan anpassas efter olika storlekar och former, och ger en lyxig bastuupplevelse med innovativ design.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Det bästa med en färdigbyggd bastu

En färdigbyggd bastu är en bekväm och enkel lösning för att njuta av bastubad hemma. Genom att välja en färdigbyggd bastu sparar man tid och kostnader för installation och byggprocess. De är tillverkade av högkvalitativa material och finns i olika storlekar och stilar för att passa olika behov och preferenser. Färdigbyggda bastuar levereras med kompletta funktioner och tillbehör, vilket gör det enkelt att komma igång. Det bästa med en färdigbyggd bastu är att man får en kvalitetsbastu utan besväret med att bygga den själv. Du kan välja den stil du själv gillar bäst, så som en traditionell bastu eller en mer modern, med en dörr i trä eller en bastudörr i glas.

Finns det positiva hälsoeffekter av att bada bastu?

Ja, det finns flera positiva hälsoeffekter av att bada bastu regelbundet. En av de mest uppenbara fördelarna är att det kan hjälpa till att rensa kroppen från gifter och avfall genom att öka blodflödet och svettningen. Detta kan bidra till att öka immunförsvaret och förbättra hälsan på lång sikt.

Bastubadning kan också hjälpa till att minska stressnivåerna och främja avkoppling och sömn. När kroppen utsätts för höga temperaturer frisätter den endorfiner, vilket ger en känsla av välbefinnande och avkoppling. Detta kan också hjälpa till att lindra smärta och stelhet i musklerna och lederna.

Forskning har också visat att regelbunden bastubadning kan ha positiva effekter på hjärt-kärlhälsan. Det kan bidra till att sänka blodtrycket och minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Bastubadning kan ha flera positiva hälsoeffekter, inklusive att främja avkoppling, lindra smärta och stelhet, stärka immunförsvaret och förbättra hjärt-kärlhälsan. Det är dock viktigt att följa säkerhetsanvisningar och begränsa bastubadningen till rimliga tider och temperaturer för att undvika negativa effekter.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Bastu i källaren

En bastu i källaren ger möjlighet till avkoppling och njutning i hemmets bekvämlighet. Det ger tillgänglighet, integritet och optimal isolering för en konstant och behaglig temperatur. Flexibiliteten i utformning och möjligheten att njuta av bastun året runt är andra fördelar. Viktigt att tänka på är att säkerställa korrekt ventilation och fukthantering. En bastu i källaren är en investering i välbefinnande och skapar en privat och avkopplande miljö i hemmet.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hur man bygger en bastustuga?

Att bygga en bastustuga kan vara en utmanande men rolig uppgift, och det är viktigt att ha rätt verktyg och material för att göra arbetet säkert och effektivt. Här är en grundläggande guide för att bygga en bastustuga:

  • Bestäm platsen: Välj en lämplig plats för bastustugan som är tillräckligt stor och har bra ventilation. Se också till att det finns tillgång till el och vatten.
  • Skapa en grund: Bygg en plattform eller grund för bastustugan med trä eller betong. Detta ger en stabil grund för bastun.
  • Bygg stommen: Använd trä eller metall för att bygga stommen för bastustugan. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för bastuugnen och ventilation.
  • Isolera bastustugan: Använd mineralull eller annat lämpligt isoleringsmaterial för att isolera väggarna, taket och golvet i bastustugan. Detta hjälper till att behålla värmen och energieffektiviteten.
  • Installera bastuugnen: Installera bastuugnen enligt tillverkarens anvisningar och se till att den är välventilerad.
  • Montera dörrar och fönster: Montera dörrar och fönster enligt ritningarna och se till att de är tätade för att förhindra att varm luft läcker ut.
  • Installera bänkar: Bygg bastubänkarna i önskad höjd och användtåligt och värmetåligt material.
  • Avsluta med träpaneler eller liknande: Slutför bastustugan med träpaneler eller annat lämpligt material för att ge den ett färdigt utseende.

Det är viktigt att följa bygginstruktionerna noga och ta hänsyn till säkerhetsanvisningar och ventilation för att undvika skador och överhettning. Om du är osäker på hur du bygger en bastustuga kan det vara klokt att anlita en professionell.

Hitta rätt typ av bastu

Vad ska jag tänka på när jag väljer mellan en vedeldad bastu & en infraröd bastu?

En vedeldad bastu och en infraröd bastu är två olika typer av bastur med olika funktioner och egenskaper.

En vedeldad bastu värms upp av en vedeldad ugn som producerar ånga genom att hälla vatten på de heta stenarna. Denna ånga fyller bastun med fukt och skapar en traditionell bastuupplevelse med hög temperatur och hög luftfuktighet. Värmen i en vedeldad bastu kan nå upp till 80-100 grader Celsius.

En infraröd bastu värms upp av infraröda strålar som tränger in i huden och värmer upp kroppen inifrån. Denna typ av bastu ger en torr värme utan ånga och har vanligtvis en lägre temperatur, vanligtvis mellan 40-60 grader Celsius. Infraröd bastu sägs ha olika hälsofördelar, inklusive smärtlindring, ökad blodcirkulation och minskad stress.

Skillnaden mellan en vedeldad bastu och en infraröd bastu är alltså hur de värms upp och vilken typ av värme de producerar. En vedeldad bastu ger en traditionell bastuupplevelse med hög temperatur och hög luftfuktighet medan en infraröd bastu ger en torr värme och fokuserar på hälsofördelar genom infraröda strålar. Vilken typ av bastu som är bäst för dig beror på dina preferenser och syftet med användningen.

Hitta liknande produkter

Badrumstillbehör
Duschset
Klinker

Vanligaste frågorna om bastustugor - FAQs

En bastustuga är en fristående struktur på tomten som är avsedd för bastubad. Det kan vara en separat byggnad eller en del av en större utomhusanläggning, och är vanligtvis gjord av trä.

För en bastustuga är det bäst att välja ett träslag som tål höga temperaturer och fuktighet, såsom cederträ eller termoträ. Dessa träslag har också naturliga antibakteriella egenskaper som är viktiga för att hålla bastun ren och hygienisk.

Regler och krav kan variera beroende på var du bor, så det är viktigt att kontrollera lokala regler och bestämmelser. I vissa områden kan det krävas tillstånd eller bygglov för att bygga en bastustuga på tomten.

En bastustuga bör placeras på en jämn och stabil yta, bort från eventuella träd eller buskar som kan störa ventilationen eller orsaka brandrisk. Det är också viktigt att placera bastun på ett område som inte störs av förbipasserande, och att se till att det finns tillräckligt med utrymme runt bastun för ventilation.

Det finns många olika typer av bastur som du kan välja från, såsom traditionella finska bastur, ångbastur eller infraröda bastur. Valet beror på personliga preferenser och behov.

Ja, med rätt isolering och uppvärmning kan en bastustuga användas året runt, även på vintern. Det är viktigt att se till att bastustugan är ordentligt isolerad och att det finns tillräckligt med värme för att hålla bastun bekväm och säker att använda.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss