Hitta den perfekta bastudörren

Bastudörren är en viktig del av bastuns konstruktion eftersom den hjälper till att hålla värmen inne i bastun samtidigt som den ger en inbjudande ingång till bastun. En väl vald bastudörr kan förbättra bastuns design och bidra till en mer bekväm bastuupplevelse. Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer en bastudörr, som storlek, material och isolering. I denna sektion kommer vi att diskutera vad du bör tänka på när du väljer en bastudörr och vilka alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära bastudörrarna just nu

Bastudörrar finns i en mängd olika stilar och material, och det kan vara svårt att välja den perfekta dörren för din bastu. Just nu är det några populära bastudörrar på marknaden som kan hjälpa dig att skapa den perfekta bastuupplevelsen.

En av de mest populära bastudörrarna är en modern glasdörr med en minimalistisk design. Dessa dörrar ger en modern och öppen känsla till bastun, och ljuset som filtreras in genom dörren kan bidra till att skapa en avslappnande och lugnande atmosfär.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Trender inom bastudörrar

En populär bastudörr är en dubbelglasdörr med en isolerande luftspalt mellan glasen. Dessa dörrar ger en högre energieffektivitet och minskar risken för kondensbildning på dörren. Dubbelglasdörrar kan vara särskilt lämpliga för bastur som används ofta eller för bastur som används i kalla klimat.

Slutligen finns det också specialtillverkade bastudörrar som kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Dessa dörrar kan anpassas i storlek, form och material för att passa dina specifika design- och funktionella behov

Hitta rätt typ av bastudörr för dig

Att välja rätt bastudörr är en viktig del av att skapa den perfekta bastuupplevelsen. Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer en bastudörr, såsom material, storlek och stil. Nedan finns några tips som kan hjälpa dig att hitta rätt typ av bastudörr för dig.

  • Material: Det finns flera material att välja mellan när det gäller bastudörrar, såsom trä, glas och stål. Trä är en vanlig favorit för bastudörrar på grund av dess naturliga isolerande egenskaper och den värme som det utstrålar. Glas kan också vara ett bra alternativ om du vill ha en mer öppen känsla i din bastu. Stål är ett annat alternativ som kan ge en modern och minimalistisk stil.
  • Storlek: Storleken på bastudörren är också en viktig faktor att överväga. En stor dörr kan göra det enklare att komma in och ut ur bastun, men kan också släppa ut mer värme och påverka effektiviteten i bastun. En mindre dörr kan vara mer energieffektiv, men kan också göra det svårare att ta sig in och ut av bastun.
  • Stil: Bastudörrar finns i olika stilar, från traditionell till modern. Du kan välja en dörr som matchar stilen på din bastu och det omgivande rummet, eller välja en dörr som ger en kontrast och en intressant designelement.
  • Isolering: En bastudörr med bra isolering kan hjälpa till att hålla värmen inne i bastun, vilket kan göra bastun mer energieffektiv och bekväm att använda. Du kan välja en dörr med dubbla glasrutor eller ett tätare trämaterial för att öka isoleringen.
  • Säkerhet: Säkerhet är också viktigt när du väljer en bastudörr. Se till att dörren är gjord av brandhämmande material och att den är lätt att öppna från insidan om det skulle uppstå en nödsituation.

När du väljer en bastudörr är det viktigt att tänka på din personliga stil och preferenser, men också att överväga värme- och energieffektivitet samt säkerhet. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta rätt typ av bastudörr för dig och skapa den perfekta bastuupplevelsen.

Hitta rätt typ av bastu

Olika storlekar på bastudörrar

Bastudörrar finns i olika storlekar för att passa olika storlekar på basturum. Det är viktigt att välja en dörr som passar din bastus storlek och som ger tillräckligt med utrymme för att enkelt komma in och ut ur bastun.

Standardstorleken på en bastudörr är vanligtvis mellan 60-80 cm i bredd och 170-200 cm i höjd. Om du har en mindre bastu kan du välja en mindre dörr, medan en större bastu kan kräva en större dörr för att ge tillräckligt med utrymme.

När du väljer storlek på din bastudörr är det också viktigt att tänka på placeringen av dörren i förhållande till bastuns inredning och sittplatser. En dörr som öppnar utåt kan till exempel ta upp värdefullt utrymme inne i bastun och begränsa möjligheten att sitta bekvämt.

Det finns också specialtillverkade bastudörrar som kan anpassas efter dina specifika behov. Dessa dörrar kan tillverkas i olika storlekar och former för att passa dina specifika bastu- och designbehov. Innan du väljer storlek på din bastudörr är det viktigt att noggrant överväga bastuns storlek och utformning för att välja en dörr som passar dina behov och ger en bekväm och säker bastuupplevelse.

Hitta liknande produkter

Badrumstillbehör
Duschset
Klinker

Ska jag välja en bastudörr i glas eller i trä?

När det gäller val av material för bastudörrar finns det två huvudalternativ att välja mellan: glas och trä. Båda materialen har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att välja det som bäst passar dina behov.

Trädörrar är vanligtvis billigare än glasdörrar och ger en mer traditionell look till bastun. De ger också mer integritet och isolering, vilket kan vara fördelaktigt om du vill ha en mer avskild bastuupplevelse. Trä har också förmågan att absorbera fukt, vilket kan hjälpa till att hålla bastun torrare.

Glasdörrar ger en modernare look till bastun och kan också bidra till att skapa en känsla av rymd eftersom de tillåter ljus att flöda in i bastun. Detta kan göra bastun känns mer öppen och luftig. Glasdörrar kräver vanligtvis mer underhåll än trä och kan behöva rengöras mer regelbundet.

När du väljer mellan trä och glas för din bastudörr är det viktigt att tänka på säkerheten. Glasdörrar bör vara av härdat glas och ha runda kanter för att minska risken för skador. Trädörrar bör ha en vattenbeständig yta och en tätning runt kanten för att förhindra läckage av ånga och värme.

Valet av material för din bastudörr baseras på dina personliga preferenser och behov. Både trä och glas kan ge en stilren look till bastun, men trä ger mer integritet och isolering medan glas ger mer ljus och rymd.

Vanligaste frågorna om bastudörrar - FAQs

För en bastudörr är det bäst att välja träslag som tål höga temperaturer och fuktighet, såsom cederträ eller termoträ. Dessa träslag har också naturliga antibakteriella egenskaper som är viktiga för att hålla bastun ren och hygienisk.

En standardstorlek för en bastudörr är vanligtvis 60 cm bred och 190-200 cm hög. Detta ger tillräckligt med utrymme för att gå in och ut av bastun bekvämt. Om du har en större eller mindre bastu kan du anpassa dörrstorleken efter behov.

Ja, en isolerad bastudörr är viktig för att hålla värmen inne i bastun och undvika att fukt och kondens bildas på dörren. En isolerad dörr bidrar också till att minska energiförbrukningen och spara pengar på elräkningen.

För en bastudörr är det bäst att välja säkerhetsglas, vilket är ett härdat glas som är starkare och tåligare än vanligt glas. Detta minskar risken för att glaset krossas om någon skulle råka stöta emot det.

Ja, det går bra att ha en fönsteröppning i din bastudörr. Detta kan bidra till att öka ventilationen och minska fuktighet i bastun. Se till att välja säkerhetsglas för fönsteröppningen och att ha en lämplig tätning runt kanten för att undvika att fukt tränger in i bastun.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss