Skapa ett snyggt grått badrum

Gråa badrum är superpopulära just nu. De är snygga, stilrena och ger en skön och avkopplande känsla. Perfekt att sjunka ner i efter en stressig dag.

Grått är en bra basfärg som passar till allt. Du kan ha grått på väggarna, golvet eller i inredningen. Experimentera med olika nyanser av grått och material för att hitta din stil.

Belysningen är superviktig! Med rätt ljus kan du skapa en mysig och varm atmosfär i ditt moderna badrum. Testa lampor med dimbar belysning för att skapa olika stämningar.

Glöm inte accessoarer-  handdukar, mattor och annat smått kan piffa upp ditt badrum och göra det mer personligt. Grått badrum = snyggt, stilrent och avkopplande. Inred med det du gillar och njut. Få badrumsinspiration i grått!

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Olika nyanser av grått i badrum

Grått är en populär färgpalett för ett modernt badrum eftersom det är mångsidigt och elegant. Olika nyanser av grått, som ljusgrått, mellangrått, mörkgrått, kallt grått och varmt grått, kan användas för att skapa helt olika känslor i badrummet. 

Ljusgrått ger en fräsch och luftig känsla, medan mellangrått ger balans och sofistikering. 

Mörkgrått, å andra sidan, ger en djup och dramatisk effekt. En kall grå ger en modern och frisk känsla. Medan varmt grått ger en varm och inbjudande atmosfär.

När du väljer en grå nyans är det viktigt att överväga ljusförhållanden och andra färgelement i rummet. Testa olika färgprov och välj den nyans som bäst passar din personliga smak och stil.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Få grå badrums inspiration

Grått badrum på hjärnan? Vår inspiration fixar det! Vi har samlat en rad med snygga gråa badrumsdetaljer som du kan inspireras av. Grått i badrummet är super inne just nu, och det är ju inte så konstigt! Snyggt, stilrent och skönt chill – perfekt för att landa efter en lång dag.

Grått funkar som en superbra basfärg – kör på väggar, golv eller möbler, you do you! Testa dig fram med olika gråtoner och material för att hitta din grej.

Belysningen är jätteviktig! Med rätt ljus kan du få ditt gråa badrum att kännas mysigt och varmt. Dimbara lampor funkar skitbra för att skapa olika vibes. Glöm inte detaljerna: handdukar, mattor och annat smått kan piffa upp och göra badrummet mer du.

Grått badrum med svarta detaljer

Att kombinera grått och svart är en klassisk och tidlös färgkombination som ger ett sofistikerat och elegant intryck i alla utrymmen. När det gäller badrumsdesign är ett grått badrum med svarta detaljer ett populärt val för dem som vill ha ett modernt och elegant utseende. Kontrasten mellan det ljusgrå och det mörka svarta skapar en slående visuell effekt som kan fungera bra med en mängd olika stilar, från minimalistisk till industriell. 

Svarta detaljer kan införlivas på olika sätt, till exempel svarta armaturer, svart inramade speglar, svarta duschdörrar eller svarta accenter i kakelplattorna. Kombinationen av grått och svart kan skapa en dramatisk och stämningsfull atmosfär, samtidigt som man behåller en känsla av sofistikering och förfining. I den här artikeln kommer vi att utforska olika sätt att införliva svarta detaljer i ett grått badrum och ge inspiration för att skapa ett vackert och funktionellt utrymme som passar din stil och dina behov.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Gråa handfat

Gråa handfat gör succé just nu, och det är inte så konstigt. Snygga, stilrena och passar i de allra flesta badrummen. 

Gråa handfat finns i en hel uppsjö av olika nyanser, från ljusgrått och diskret till mörkgrått och dramatiskt. Vilken grå ton som passar dig och ditt badrum bestämmer du!

Porslin, keramik eller sten? Gråa handfat kan vara gjorda av porslin, keramik eller sten. Vilket material som passar dig bäst beror på din smak och budget.

Gråa handfat är kameleonten i badrummet – de passar till allt! Oavsett vilken stil du har på ditt badrum, så kommer ett grått handfat att smälta in perfekt.

Välj ett grått handfat som matchar din badrumsstil och skapar en enhetlig och harmonisk atmosfär.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Färger som matchar med gråa handfat

Gråa handfat är mångsidiga och kan matchas med olika färger för att skapa olika atmosfärer i badrummet. Vita, svarta, blåa, gröna och rosa/lila nyanser är populära val som kompletterar det gråa handfatet. Valet av färg beror på personlig preferens och önskad badrumsstil.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Gråa detaljer till Badrum

När det gäller badrumsinredning är gråa detaljer ett populärt val för att skapa en modern och avslappnad atmosfär. Grått är en neutral färg som fungerar bra med många olika stilar, från minimalistiska till mer traditionella. Gråa handdukar, mattor och tillbehör kan lägga till en subtil touch av färg och textur till badrummet.

En annan fördel med gråa detaljer är att de är enkla att matcha med andra färger och material. En grå handduk kan exempelvis kombineras med ljusblå väggar, vita badrumsinredningar och trädetaljer för att skapa en naturlig och inbjudande känsla i badrummet.

Gråa detaljer är en mångsidig och populär funktion inom badrumsinredning. De kan användas för att skapa en modern, avslappnad och harmonisk atmosfär i badrummet och är enkla att matcha med andra färger och material.

Mörkgrått badrum - Badrumsinspiration i Grått!

Ett mörkgrått badrum är en stilfull och elegant designval som ger en modern och sofistikerad atmosfär. Mörkgrå färger ger en känsla av djup och ger badrummet en viss mystik. Det ger också en perfekt bakgrund för att accentuera andra färger eller metalliska detaljer i inredningen. 

Olika nyanser av grått, som tex mörkgrått, kan användas som en basfärg och kombineras med andra nyanser av grått eller ljusare färger för att skapa kontrast. Det kan också användas för att skapa en lugn och avkopplande miljö, speciellt när det kombineras med mjuk belysning och naturliga material. Mörkgråa badrum kan vara en snygg och modern touch till ditt hem och ge en tidlös och stilren estetik.

 

Mörkgrått badrum är en populär designval för dem som söker en modern och trendig inredning. Genom att använda mörkgrå färger kan man skapa en dramatisk och elegant atmosfär i badrummet. Det är en färg som passar perfekt för att skapa en minimalistisk och industriell stil, där den mörka färgen ger en känsla av råhet och robusthet. Genom att kombinera mörkgrått med metalliska detaljer som krom eller koppar kan man skapa en lyxig och sofistikerad look. Mörkgrått badrum blir också särskilt effektfullt när det kombineras med ljusare färger eller mönster, vilket ger en intressant kontrast och visuell stimulans. Med sitt tidlösa utseende och eleganta estetik är mörkgrått badrum en trendig och stilfull lösning för moderna hem

Dekorera ditt gråa badrum

Grått är en perfekt basfärg för badrummet. Den ger en elegant och sofistikerad känsla, och den är tidlös och flexibel. Men hur kan du dekorera ditt gråa badrum för att skapa en personlig oas? Här är några tips:

Färg och mönster:

 • Tillsätt accentfärger: Välj en eller två accentfärger och använd dem på handdukar, mattor, tavlor eller andra detaljer.
 • Mönster: Använd mönster för att skapa visuellt intresse. Kakel med mönster, en randig handduk eller en geometrisk matta kan göra stor skillnad.

Material:

 • Kombinera olika material: Grått kan kombineras med nästan alla material. Testa marmor, trä, sten eller betong för att skapa en unik look.
 • Textilier: Mjuka textilier som handdukar, mattor och gardiner gör badrummet mer ombonat.

Belysning:

Belysning är superviktigt: Använd en kombination av olika ljuskällor för att skapa en mysig och funktionell atmosfär.
Dimbara lampor: Dimbara lampor är perfekta för att skapa olika stämningar.

Växter:

Växter ger liv åt badrummet: Placera ut gröna växter på fönsterbrädan, handfatet eller i duschen.

Accessoarer:

Dekorera med personliga detaljer: Tavlor, foton, ljuslyktor och andra småsaker kan göra badrummet mer personligt. Kom ihåg att det viktigaste är att skapa en badrumsmiljö som du trivs i. Experimentera med olika färger, material och accessoarer tills du hittar en stil som du älskar.

Här är några idéer för att inspirera dig:

 • Spa-liknande badrum: Använd naturmaterial som sten och trä, och skapa en lugn och avkopplande atmosfär med doftljus och mjuka textilier.
 • Modern badrum: Använd minimalistiska detaljer och geometriska former. Välj en accentfärg och använd den på handdukar, mattor och tavlor.
 • Industriell badrum: Använd råa material som betong och metall. Välj mörka färger och accentbelysning.

Grått klinkers badrum

Golvet i ett badrum är en viktig aspekt av dess övergripande design och funktionalitet. Grå golvplattor har blivit ett populärt val för badrum eftersom de ger ett modernt och elegant utseende som kan fungera med en mängd olika stilar. Oavsett om du vill skapa ett elegant och modernt utrymme eller en varm och inbjudande atmosfär kan grå golvplattor hjälpa dig att uppnå din önskade estetik. 

Dessutom är grått en neutral färg som kan fungera som en mångsidig bakgrund för andra designelement, såsom armaturer, tillbehör och väggplattor. Grå golvplattor finns i olika utföranden, inklusive matt, blank och strukturerad, vilket gör att du kan anpassa ditt badrum efter din personliga smak. I den här artikeln kommer vi att utforska olika sätt att införliva grå golvplattor i badrummet och ge dig inspiration för att skapa ett vackert och funktionellt utrymme som passar din stil och dina behov.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Handdukar till grått badrum

Ett grått badrum kan vara både stilrent och elegant, men det kan också kännas lite kalt och sterilt. Med rätt handdukar kan du skapa en varm och inbjudande atmosfär och samtidigt tillföra en touch av färg och personlighet.

Några exempel på handdukar som passar bra till ett grått badrum:

 • Vit frottéhandduk med grått mönster: En klassisk och elegant kombination.
 • Mörkgrå frottéhandduk: En sofistikerad och stilren look.
 • Rosa frottéhandduk: En accentfärg som ger en touch av personlighet.
 • Handdukar med mönster av hav eller natur: För en spa-liknande känsla.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Grått badrums inspiration

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Snyggt grått terrazzo klinker

Grått terrazzo klinker är en populär och stilren valmöjlighet för badrumsgolv och väggar. Terrazzo är en blandning av cement eller akryl och olika färgade stenflisor, vilket ger en unik och naturlig look. Det gråa färgvalet ger en elegant och neutral bas som kan kombineras med olika stilar och färgpaletter. Terrazzo klinker ger badrummet en tidlös och sofistikerad atmosfär samtidigt som det erbjuder hållbarhet och lättskött underhåll.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Ljusgrå badrum

Ljusgrå badrum är ett populärt val för dem som vill skapa ett lugnt och avkopplande utrymme. Ljusgrå är en neutral färg som kan kombineras med en mängd olika stilar och färger. Den kan också hjälpa till att reflektera ljus och skapa en känsla av rymd i ett litet badrum. Oavsett vilken stil du väljer är ett ljusgrått badrum ett elegant och tidlöst val för ditt hem.

Olika Nyanser av Grått

Grått är en neutral färg som kan ha olika nyanser beroende på hur mycket svart eller vitt som ingår i färgen. De vanligaste nyanserna är ljusgrå, mellangrå och mörkgrå. Ljusgrå kan ge en känsla av luftighet och ljus vilket passar bra till exempelvis kontorsmiljöer och badrum. Mellangrå är en något mörkare nyans som ger en mer sofistikerad och professionell känsla, vilket ofta används inom modeindustrin och inomhusarkitektur. Mörkgrå är en kraftfull och elegant nyans som kan skapa en dramatisk effekt i ett rum. Dock kan för mycket mörkgrå resultera i en trång eller nedstämd atmosfär. Sammantaget är grått en mångsidig färg med många nyanser att välja mellan och kan passa bra i olika typer av miljöer och sammanhang.

Måla om badrummet i grått

Att måla badrummet grått kan vara ett bra sätt att skapa ett elegant och modernt utseende. Det finns dock flera faktorer att ta hänsyn till när du målar ett badrum grått för att se till att slutresultatet blir både estetiskt tilltalande och funktionellt. Här är några faktorer att tänka på när du målar ett badrum grått:

 • Belysning: Det är viktigt att tänka på följande saker: Belysning: Mängden och typen av belysning i ditt badrum kan i hög grad påverka hur den grå färgen ser ut. Om ditt badrum saknar naturligt ljus kan det vara bäst att välja en ljusare grå nyans för att undvika att utrymmet känns för mörkt eller trist.
 • Storlek: Storleken på ditt badrum kan också påverka valet av grå färg. I ett litet badrum kan det vara bäst att välja en ljusare grå nyans för att skapa en illusion av ett större utrymme.
 • Stil: Stilen på ditt badrum bör också beaktas när du väljer en grå nyans. För ett modernt och elegant utseende kan en mörkare grå nyans vara lämpligare, medan en ljusare nyans kan fungera bättre för en mer traditionell eller rustik stil.
 • Fuktbeständighet: Det är därför viktigt att välja en färg som är fuktbeständig och lätt att rengöra. Leta efter en färg som är särskilt utformad för badrum eller områden med hög fukthalt.
 • Accenter: Grått är en mångsidig färg som kan kombineras med en mängd olika accentfärger och texturer. Tänk på färgen och stilen på dina armaturer, kakel och tillbehör när du väljer en grå nyans till ditt badrum.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer när du målar ditt badrum grått kan du skapa ett vackert och funktionellt utrymme som passar din stil och dina behov.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Grått kakel badrum

Gråa kakelplattor har blivit ett populärt val i badrumsdesign, eftersom de ger en touch av sofistikering och elegans till alla utrymmen. De grå kakelplattornas mångsidighet gör att de kan kombineras med en mängd olika färger och texturer, vilket gör dem till ett bra alternativ för alla badrumsstilar, från moderna och eleganta till rustika och mysiga. 

Den neutrala tonen i ett badrum med grått kakel gör också att de kan fungera som en bakgrund för andra designelement, som armaturer och tillbehör, att lysa upp. Grå kakelplattor finns i en mängd olika nyanser och ytbehandlingar, från matt till blank, vilket ger en rad olika designalternativ.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Olika Nyanser av Grått Klinker Badrum

Grått är en mångsidig färg som passar väl i badrumsinredning. Det finns ett brett spektrum av nyanser inom grått som kan användas för att skapa olika atmosfärer i badrummet. En ljusgrå nyans ger en fräsch och luftig känsla, perfekt för att skapa en avslappnad och minimalistisk atmosfär. En mörkare grå nyans ger en mer sofistikerad och dramatisk känsla, som kan användas för att skapa en lyxig eller elegant atmosfär. Mellanliggande nyanser av grått kan användas för att skapa kontraster och djup i badrumsinredningen. Se över grå badrumsinspiration för att hitta den perfekta färgen för ditt badrum. Oavsett vilken nyans av grått du väljer, kan det vara en tidlös och stilren färg som passar bra med olika inredningsstilar och färgpaletter. 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Grå Klinkers Badrum & Ljusgrått Klinker

Grå klinkers är en populär val för badrum eftersom det ger en modern och elegant estetik samtidigt som det är lätt att matcha med andra inredningsdetaljer. Grå klinkers är också slitstarkt och hållbart, vilket gör det idealiskt för användning i våta områden som badrum. Det är vattentätt och lätt att rengöra, vilket gör det enklare att hålla badrummet rent och hygieniskt. Grå klinkers kan också vara designad i olika storlekar och texturer, vilket ger möjligheter till att skapa det utseende som du vill ha – antingen det är en minimalistisk, modern stil eller en mer rustik och naturlig känsla. För att skapa en upplyftande och avkopplande atmosfär i badrummet kan grå klinkers kompletteras med varma trädetaljer eller mjuka texturer i mjuka toner.

Hitta rätt badrumsinspiration

Gråa Badrum inför 2024

Gråa badrum förväntas vara populära inför 2024 med fokus på variation i nyanser, naturliga element, metalliska accenter och geometriska mönster. Införlivande av belysning och lek med former för att skapa visuellt intresse betonas. Minimalism och renhet, samt användning av textur för att undvika platt känsla, är viktiga element för ett modernt grått badrum. Trenden är att skapa ett elegant och samtidigt funktionellt utrymme.

Vanligaste frågorna om gråa badrum- FAQs

Fördelarna med ett grått badrum är att det ger en elegant och sofistikerad känsla. Det kan också vara mycket mångsidigt och fungera med en mängd olika inredningsstilar.

En ljusblå, vit eller rosa färg fungerar bra med grått i badrummet. Dessa färger kan bidra till att skapa en avslappnad och mysig känsla i rummet.

Marmor, granit eller keramisk kakel fungerar bra med grått i badrummet. Dessa material ger en snygg kontrast och kan också vara lätt att rengöra.

Spotlights eller dimbara lampor fungerar bra i ett grått badrum. Detta ger dig möjlighet att justera belysningen för att skapa en avslappnad eller mer upplyftande atmosfär.

En fristående badkar i vit eller mörk färg passar bra i ett grått badrum. Det kan också vara bra att välja ett badkar med en modern och minimalistisk design.

Du kan skapa kontrast i ett grått badrum genom att använda en annan färg på väggarna, golvet eller accessoarerna. Till exempel kan du välja en vit handduk eller en träskiva på handfatet.

En vit eller svart porslinshandfat fungerar bra i ett grått badrum. Detta ger en ren och modern känsla.

Du kan använda textur i ett grått badrum genom att använda olika material på golvet eller väggarna. Till exempel kan du använda en stenplatta på golvet eller en texturerad tapet på väggarna.

En glasväggad dusch fungerar bra i ett grått badrum. Detta ger en modern och minimalistisk känsla.

 1. Svarta eller vita handdukar, en spegel med en metallram eller en växt passar bra som inredningsdetaljer i ett grått badrum.

 
 

 

Du hittar ett brett sortiment av grått badrums inspiration hos oss på Moderna Badrum. Jämför färger så att du hittar din perfekta nyans. 

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss