Taklampor för badrum

Ge ditt badrum en riktigt lyxig och modern look med hjälp av den perfekta taklampan. Välj om du vill ha en diskret lampa som sitter nära taket eller en lampa som hänger ner en bit och ger ditt badrum lite extra karaktär.
 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära taklamporna just nu

En taklampa ger ditt badrum ett vackert och funktionellt ljus för hela rummet. Precis som till andra rum så kommer även badrumslampor i olika färger, material och funktioner. Nedan finner du några av de allra trendigaste taklamporna just nu. 

 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Badrums Taklampa

Badrums taklampor är en viktig funktionell och estetisk detalj i vilket badrum som helst. Det finns många olika typer av taklampor som kan användas i badrum, inklusive LED-lampor, spotlights, dimbara lampor och ljuskronor. För att välja rätt taklampa för ditt badrum är det viktigt att överväga renlighet, fuktighet och ljusstyrka. En lampa som är enkel att rengöra och som tål fukt är att föredra, medan en som ger tillräckligt med ljus för att skapa en ljus och välkomnande atmosfär också kan vara idealisk. Oavsett vilken typ av taklampa du väljer bör det vara ett bra komplement till din badrumsinredning och passa dina personliga stilpreferenser.

Hitta rätt typ av taklampa för ditt badrum

När du väljer taklampa för ditt badrum finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Här är några tips som hjälper dig att hitta det perfekta alternativet:

Tänk på badrummets storlek. Ett större utrymme kan kräva en större lampa, medan ett mindre badrum kan gynnas av en mindre, mer diskret armatur.

Tänk på stilen i ditt badrum. Lampan bör komplettera den övergripande designen, oavsett om den är modern, traditionell eller något däremellan.

Vilket sorts ljus du vill ha i ditt badrum. Leta efter en lampa som ger rikligt med ljus utan att vara för skarp eller ljus. Ett dimbart alternativ kan vara till hjälp för att justera belysningen efter behov.

Lampans placering. Om den står direkt ovanför duschen eller badkaret kan den behöva vara klassad för fuktiga eller våta platser.

Energieffektiviteten. LED-lampor är ett utmärkt alternativ för att minska energiförbrukningen och sänka din elräkning.

När du handlar taklampor är det viktigt att ha dina behov och preferenser i åtanke. Med dessa tips i åtanke kan du hitta det perfekta alternativet för att förbättra belysningen och den övergripande atmosfären i ditt moderna badrum.

Fördelen med taklampor i badrum

Taklampor i badrummet erbjuder fördelar som jämnt ljus, stil och estetik, frigjord yta, enkel rengöring och installation, samt möjlighet till funktionell belysning. Denna belysningslösning kan förbättra både funktionalitet och atmosfär och är anpassningsbar till olika badrumsstilar och behov.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Takbelysning Badrum

Takbelysning på badrummet är avgörande för att skapa en funktionell och behaglig atmosfär i rummet. Badrumstaklampor finns tillgängliga i många olika stilar, inklusive infällda spotlights, pendellampor och taklampor med flera lampor för att ge tillräckligt med ljus. Det är viktigt att välja en belysningslösning som passar både dina behov och din inredningsstil. Många väljer att ha dimbara lampor för att kunna justera belysningen efter humör och aktivitet. Vissa badrum har även fönster eller takfönster som kan släppa in naturligt ljus, vilket är en annan viktig faktor att ta hänsyn till vid val av takbelysning. Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att ha tillräckligt med ljus för att kunna utföra uppgifter på badrummet samt skapa en avslappnande atmosfär.

Installera en Taklampa

Att installera en taklampa i badrummet kan vara ett enkelt och effektivt sätt att förbättra belysningen och den allmänna atmosfären i rummet. Här är några steg att följa när du installerar en taklampa:

 1. Stäng av strömmen till badrummet vid brytaren.
 2. Ta bort den befintliga armaturen, om det finns en sådan, och koppla försiktigt bort ledningarna.
 3. Bestäm platsen för den nya armaturen och markera den i enlighet. Använd en dubbsökare för att lokalisera eventuella takbjälkar, om det behövs.
 4. Montera ett monteringsfäste för den nya armaturen enligt tillverkarens anvisningar.
 5. Anslut ledningarna från den nya armaturen till de befintliga ledningarna i taket enligt tillverkarens anvisningar.
 6. Sätt fast armaturen i monteringsfästet och fäst den på plats.
 7. Montera glödlamporna och eventuella skydd eller skärmar enligt tillverkarens anvisningar.
 8. Slå på strömmen igen och testa armaturen för att säkerställa att den fungerar som den ska.

När du installerar en taklampa i badrummet är det viktigt att du följer korrekta elektriska säkerhetsrutiner och rådfrågar en fackman om du är osäker på hur du ska gå tillväga.

För mer info kring elsäkerhet kan du besöka Elsäkerhetsverket.

Olika stilar på taklampor i badrum

Olika stilar på taklampor i badrummet ger möjlighet att anpassa belysningen till din inredningsstil. Du kan välja mellan moderna, industriella, vintage eller minimalistiska taklampor. Varje stil har sin egen unika estetik och kan komplettera ditt badrumsdesign på ett sätt som passar din personliga smak och önskemål.

 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Populära val av taklampor till badrum

Trender kommer och trender går. Detsamma gäller självklart taklampor till badrum. Däremot så väljer många idag att investera i badrumslampor av mer tidlös karaktär för att slippa byta ut dem mer ofta än nödvändigt. 

 • Färgval – Beroende på hur övriga inredningen ser ut i badrummet och vad man själv föredrar så finns det fyra färgval som sällan slår fel: Svart, vitt, guld och silver. Alla dessa färger är tidlösa och kommer att hålla ditt badrum modernt under många år. 
 • Formval – Anpassar du ditt val av lampa med resterande design och inte väljer en form som står ut allt för mycket så är det inte svårt att välja rätt här. För mer minimalistisk inredning med spa känsla så är downlights det perfekta valet. 

För den mer moderna inredningen så är lampor i någon av de färgval vi nämner ovan ett bra val. Även klara eller dimmade glaslampor. 

För en lyxigare och lite raffigare känsla i badrummet så finns det kristallkronor anpassade till badrum. 

 • Dimbara alternativ – Dimbara alternativ står helt klart högt upp på listan över populära val av belysning till badrummet. Att kunna justera ljuset beroende på vad du vill ha för känsla i badrummet vid olika tillfällen är något som uppskattas av de flesta.

Populära Taklampor

Populära taklampor finns i olika stilar och utföranden och kan vara en viktig del i inredningen i ett rum. En av de mest populära taklamporna är enkla och eleganta downlights eller spotlights, som ger ett riktat och fokuserat ljus. En annan populär variant är pendellampor som hänger ned från taket och ger ett mjukare, diffust ljus. Taklampor med glaskupor eller skärmar är också mycket populära, då de ger ett mjukt och behagligt ljus samtidigt som de kan fungera som en dekorativ detalj i rummet. Utöver dessa finns även taklampor

I modern minimalisk stil eller mer klassisk stil med kristallkronor och kopparlampor. Valet av taklampa är en personlig stilfråga och beror ofta på smak, inredning och syfte med ljussättningen i rummet.

Lyxiga Taklampor

Lyxiga taklampor är ett fantastiskt sätt att höja inredningsnivån i ditt hem. Med sitt imponerande utseende skapar de en känsla av elegans och elegans. De kan vara tillverkade av olika material såsom kristall, mässing, glas och metall och komma i olika storlekar och mönster. Det finns också en mängd olika stilar att välja mellan, inklusive moderna, antika och klassiska taklampor. Även om lyxiga taklampor kan vara en dyr investering, är de ofta en viktig del av en inredning och kan höja värdet på ditt hem. Tack vare den imponerande designen av lyxiga taklampor kan de vara en mycket viktig del av en rum och skapa en helt ny atmosfär.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Installera taklampa

Att installera en taklampa är ett relativt enkelt projekt som kan göras på egen hand. Med rätt verktyg och instruktioner kan du enkelt byta ut en gammal taklampa eller installera en ny.

Material:

 • Taklampa
 • Eluttag
 • Kabel
 • Skruvar
 • Borr
 • Nålfil
 • Tån
 • Elverktyg

Steg-för-steg-guide:

 1. Slå av strömmen till uttaget. Detta kan göras genom att dra ur säkringen eller bryta strömbrytaren.
 2. Ta bort den gamla taklampan. Om det finns en glödlampa i den gamla lampan, ta bort glödlampan innan du tar bort lampan.
 3. Sätt upp ett nytt eluttag. Om det inte finns ett eluttag i taket, måste du installera ett. Detta kan göras med hjälp av en elverktyg.
 4. Koppla in kabeln till eluttaget. Använd en tång för att koppla in kabeln till eluttaget.
 5. Sätt upp taklampan. Placera taklampan i taket och fäst den med skruvar.
 6. Slå på strömmen. Kontrollera att lampan fungerar som den ska.

Tips:

 • Använd alltid skyddsglasögon och handskar när du arbetar med el.
 • Om du inte är bekväm med att arbeta med el, ska du anlita en elektriker.

Förlängning av kabel:

Om kabeln till den nya taklampan är för kort, kan du förlänga den med en skarvkabel. Skarvkabeln ska vara av samma typ som kabeln till taklampan.

Installera taklampa i badrum:

Om du installerar en taklampa i badrummet, är det viktigt att använda en fuktsäker taklampa. Fuktsäkra taklampor är utformade för att tåla fukt och vatten.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt installera en taklampa på egen hand.

Fler kategorier inom belysning för badrum

Vanligaste frågorna om taklampor i badrum - FAQs

Nej, det är viktigt att välja taklampor som är speciellt utformade för våtutrymmen som badrum. Dessa lampor är utrustade med lämplig tätning och skydd mot fukt för att säkerställa säkerheten.

Badrummet kräver oftast ljusstyrka som ger tillräckligt med ljus för olika aktiviteter som sminkning och hygienrutiner. Ett omfång av 3000 till 4000 lumen anses vara passande för de flesta badrum.

Ja, dimbara taklampor ger flexibilitet när det gäller att justera belysningens intensitet. Det kan vara användbart för att skapa olika stämningar i badrummet beroende på behov.

Ja, det finns riktlinjer att följa för att säkerställa korrekt placering och säkerhet. Generellt sett bör lampor som används nära vattenkällor vara ordentligt tätade och monterade på ett avstånd där de inte riskerar att komma i kontakt med vatten.

För badrum med lågt tak är infällda taklampor eller platta taklampor vanligtvis lämpliga alternativ. Dessa tar upp minimalt med utrymme och ger ändå tillräckligt med ljus.

Det rekommenderas att använda LED-lampor i badrumstaklampor. De är energieffektiva, hållbara och genererar mindre värme, vilket är viktigt i ett våtutrymme.

Ja, vissa badrumstaklampor har integrerade fläktar som hjälper till att avlägsna fukt och ventilera badrummet. Dessa är särskilt användbara i badrum utan fönster.

Installation av taklampor i badrummet kan vara komplicerat på grund av elektriska krav och säkerhetshänsyn. Det är rekommenderat att anlita en kvalificerad elektriker för att säkerställa korrekt och säker installation.

För badrum rekommenderas lampor med IP44-klassning eller högre. Denna klassning indikerar att lampan är skyddad mot inträngande föremål och fukt, vilket är avgörande i våta miljöer som badrum.

Ja, om taklampan är utformad för våtutrymmen och uppfyller säkerhetsstandarder kan du använda den. Färgväxlingsfunktionen kan lägga till en intressant dimension till ditt badrumsutrymme.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss