Hitta Badrumsbelysning

Vilken ljussättning du väljer i ditt badrum kommer att prägla hela känslan av rummet. Vill du ha det riktigt ljust och fräscht för en uppiggande känsla? Eller kanske en lite mer dov belysning som andas spa? Eller varför inte välja båda två med hjälp av dimmers?
 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Populär badrumsbelysning just nu

Badrumsbelysning har blivit mer än bara praktiskt ljus – det är också en viktig del av badrumsdesign. Just nu ser vi några spännande trender. För att nämna några: Dimbara LED-lampor: Dessa energisnåla lampor ger dig möjlighet att justera ljusstyrkan efter aktivitet och stämning. Spegelbelysning: Belysning runt spegeln är både funktionellt och estetiskt tilltalande. Det ger perfekt ljus för sminkning eller rakning och kan vara en stilfull designfunktion. Pendellampor: En trend som dyker upp allt oftare är användningen av pendellampor i badrummet. De ger riktad belysning och en modern touch till rummet.

 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Trendig Lampa i Badrum

Trendiga lampor för badrum har blivit allt populärare och är ett utmärkt sätt att ge ditt badrum en modern uppdatering. Dessa lampor finns i olika stilar och utföranden, och de kan vara utformade med unika material, former och färger för att passa olika inredningsstilar. Trendiga lampor kan vara ett statement-piece och tillföra en touch av personlighet till ditt badrum. När du väljer en trendig lampa är det viktigt att överväga hur den kommer att komplettera din befintliga inredning och ge det önskade utseendet till ditt badrum.

Typer av badrumsbelysning

Det första steget när du ska köpa en toalett är att förstå de olika typerna som finns tillgängliga. Det finns flera typer av toaletter att välja mellan, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Här är några av de mest populära toaletttyperna:

Taklampor

Taklampor för badrum ger både funktionella och estetiska fördelar. De finns i många olika stilar, från minimalistiska till utsmyckade, och kan vara tillverkade av olika material, till exempel glas, metall eller plast.

Vissa taklampor hänger ner en bit från taket medans andra kan installeras i nästan samma nivå som taket. Taklampor är väldigt populära när det kommer till val av lampor i badrum tack vare att de bidrar med ljus till hela rummet.

Vägglampor

Med hjälp av vägglampor så kan du få till det där riktigt härliga ljuset i ditt badrum. Väljer du exempelvis en vikt vägglampa så kan du rikta ljuset uppåt, nedåt, åt sidorna eller både och. 

En vägglampa med riktat ljus kan tillsammans med en härligt upplyst taklampa ge dig möjlighet att ändra känslan på ditt badrum flera gånger om beroende på hur du väljer att använda dessa vid olika tillfällen.

Downlights

Kanske det allra mest populära valet i dagens badrum. Dessa lampor tar minimalt med plats då de byggs in i tak (eller väggar och golv).

Oftast så kommer dessa i form av dimmers vilket gör det lätt att justera ljusstyrkan i ditt badrum vid olika tillfällen. 

Spotlights

Även spotlights är ett populärt val för badrum. Istället för att bygga in dessa i väggar eller tak så kan dessa sitta utanpå och riktas åt valfritt håll. Det gör dessa till ett populärt val om du vill kunna rikta ljuset åt något speciellt håll. 

Sätt rätt stämning med badrumsbelysningen

Belysning är nyckeln till att skapa rätt atmosfär i badrummet. Dämpbara lampor ger avkoppling på kvällen, medan spotlights framhäver detaljer. Belysning runt speglar ger både funktion och stil. Tänk på färgtemperaturen för önskad stämning. Genom att kombinera olika ljuskällor skapar du lager av belysning för olika behov och aktiviteter. På så sätt kan du skapa den perfekta atmosfären i ditt badrum, oavsett om det är för avkoppling eller funktion.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Stilrena runda badrumslampor

Runda badrumslampor är en populär design som ger ett mjukt och balanserat ljus till ditt badrum. Deras enkla och eleganta form passar väl in i moderna badrumsinredningar. Dessa lampor är ofta tillgängliga i olika material och färgfinishar, vilket gör det enkelt att matcha dem med din övriga inredning. 

De runda formerna skapar en behaglig visuell kontrast till de vanliga raka linjerna i badrummet. Oavsett om de är monterade i taket, på väggen eller speglar, ger runda badrumslampor både funktion och estetiskt tilltalande ljus till ditt badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Tips inför köp av badrumsbelysning

När man skapar sitt drömbadrum så är belysningen ett viktigt element. Rätt belysning påverkar inte bara badrummets övergripande estetik, utan tjänar också funktionella, till exempel ljus anpassad för rakning och make up. 

Så om du planerar att renovera ditt badrum eller bara vill uppgradera din badrumsbelysning så delar vi med oss av några tips här nedan.

Tänk på storleken på ditt badrum

Storleken på ditt badrum avgör vilken sorts belysning och hur många ljuskällor du behöver. För mindre badrum kanske en eller ett fåtal ljuskällor är tillräckligt medans man i större badrum kan behöva betydligt fler.

Välj rätt glödlampor

Det är viktigt att välja rätt glödlampor till din badrumsbelysning för att uppnå rätt atmosfär och färgtemperatur. Mjuka vita glödlampor är ett populärt val eftersom de avger ett varmt och mysigt sken vilket är perfekt för avslappnande bad. 

Dagsljuslampor å andra sidan efterliknar naturligt solljus och är perfekta för sminkning, rakning och andra aktiviteter som kräver riktigt bra naturligt ljus.

Tänk på placeringen

Placeringen av dina lampor är också viktig för att säkerställa en jämn belysning och undvika att kasta skuggor på platser eller ditt ansikte när du tittar i spegeln. Överväg till exempel att placera lampor på vardera sidan av spegeln snarare än bara ovanför för att få det mest smickrande spegelljuset.

Tänk på stilen och inredningen i ditt badrum

Både ljuset och designen på dina lampor bör matcha den stil du valt i din badrumsinredning. Om du till exempel har ett modernt badrum kanske du vill välja mer elegant och minimalistisk belysning. Om du har ett mer klassiskt eller traditionellt badrum kanske du istället vill välja belysning med intrikata detaljer och antika ytbehandlingar.

Glöm inte bort säkerheten

Välj endast belysning som är godkänd för badrum. All belysning är inte anpassad för fuktiga områden vilket kan göra det till en säkerhetsfråga. De lampor du köper ska alltid tillhöra kategorin badrumsbelysning. 

Lampa till Toalett

En lampa i toaletten är avgörande för att skapa rätt atmosfär och belysning. Placering, ljusstyrka, stil och design är alla viktiga faktorer att överväga när du väljer rätt lampa. För praktisk användning, se till att belysningen är tillräckligt stark, och för att skapa en enhetlig design, välj en lampa som kompletterar din badrumsinredning. Att välja energisnåla lampor och säkerhetsfunktioner är också viktigt. En välvald lampa kan förvandla din toalett till ett funktionellt och välbelyst utrymme samtidigt som den bidrar till estetiken.

Kristallkrona badrum

Att inkludera en kristallkrona i ditt badrum är ett sätt att införa elegans och lyx i ditt dagliga badrumsutrymme. Kristallkronor skapar en glittrande och glamorös atmosfär med sitt gnistrande ljus. Denna inredningstrend tillåter anpassning efter din badrumsstil och fungerar som en naturlig fokuspunkt, vilket ger badrummet en känsla av raffinement. För att säkerställa bästa resultat är det viktigt att välja rätt plats och anlita en professionell elektriker för installationen för att undvika fuktskador och säkerställa säkerheten. Med rätt val och omsorg kan en kristallkrona bli en fantastisk tillägg till ditt badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Belysning i Badrummet Tips

Belysning är en viktig del av badrummet, både för att skapa en behaglig atmosfär och för att säkerställa god säkerhet. Det finns många olika typer av belysning som kan användas i badrummet, så det är viktigt att välja rätt belysning för dina behov.

Tips för belysning i badrummet

  • Använd en kombination av allmänbelysning och punktbelysning: Allmänbelysning ger ett jämnt ljus i hela badrummet, medan punktbelysning kan användas för att belysa specifika områden, till exempel spegeln eller badkaret.
  • Använd dimmer för att kunna justera ljusstyrkan: Detta är särskilt användbart för att skapa en behaglig atmosfär för avkoppling eller för att skapa en mer funktionell belysning för smink eller rakning.
  • Använd LED-lampor: LED-lampor är energieffektiva och har en lång livslängd.
  • Välj lampor som är fuktsäkra: Badrummet är ett fuktigt utrymme, så det är viktigt att välja lampor som är utformade för att tåla fukt.

Här är några specifika tips för belysning av olika områden i badrummet:

  • Speciell belysning för spegeln: En bra spegelbelysning är viktig för att kunna sminka sig eller raka sig. En bra lösning är att använda en spotlight eller en LED-ramp.
  • Belysning för badkaret eller duschen: Belysning för badkaret eller duschen är viktig för att kunna se sig själv och för att skapa en behaglig atmosfär. En bra lösning är att använda en spotlight eller en LED-ramp som kan riktas mot badkaret eller duschen.
  • Belysning för golvet: Belysning för golvet är viktigt för att skapa en säker atmosfär. En bra lösning är att använda en spotlight eller en LED-ramp som kan riktas mot golvet.
 

Genom att följa dessa tips kan du skapa en behaglig och funktionell belysning i badrummet.

Fler kategorier inom belysning för badrum

Vanligaste frågorna om badrumsbelysning - FAQs

Ja, de flesta utomhuslampor har hög IP-klassning för att tåla alla sorters väder och fungerar därför även bra inomhus i rum med mycket fukt.

Svaret kan variera beroende på takhöjd, rummets färger och annat i inredningen. Men man brukar räkna på ungefär 300 lumen per kvadratmeter.

Kring alla osäkerheter om lampor och andra tillbehör som rör elektricitet så kan du alltid vända dig till Elsäkerhetsverket för information och rådgivning.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss