Hitta ditt nya tassbadkar idag

Ett tassbadkar är en klassisk badkarstil som är känd för sin elegant form och karaktäristiska tassfötter. Dessa badkar var populära under 1800- och 1900-talet och är fortfarande en eftertraktad badrumsinredning idag på grund av deras tidlösa utseende och charmiga estetik. Ett tassbadkar kan vara en underbar tillskott till vilket badrum som helst och kan skapa en avslappnad och romantisk atmosfär. Men idag ger de en härlig kontrast i moderna badrum

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära tassbadkaren just nu

De mest populära tassbadkaren just nu är de som kombinerar klassisk design med moderna funktioner. Tassfötter som är tillverkade av mässing eller krom och har en elegant klotformad design är särskilt populära just nu. 

Det finns många fler modeller att välja mellan, inklusive olika storlekar, material och färgalternativ, så det är enkelt att hitta en tassbadkar som passar din personliga stil och badrumsinredning. Men bara för att badkaret har en klassisk känsla betyder det inte att de inte passar in i ett modernt badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hitta rätt typ av badkar

Att hitta rätt badkar är en viktig del av badrumsinredningen. Här är några faktorer att tänka på när man väljer ett badkar:

 • Storlek: Det är viktigt att välja ett badkar som passar din kropp och ditt badrum. Om du har ett stort badrum kan du välja ett större badkar, men om ditt badrum är litet kan du behöva välja en mindre modell.
 • Material: Badkar finns i olika material, inklusive gjutjärn, koppar, akryl och sten. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja ett material som passar dina behov och din budget.
 • Design: Badkar finns i olika designstilar, inklusive tassbadkar, hörnbadkar och frittstående badkar. Det är viktigt att välja en design som passar din personliga stil och badrumsinredning.
 • Funktioner: Vissa badkar har funktioner som bubbelpool, jetstrålar och vattenfall. Om du vill ha dessa funktioner i ditt badkar, är det viktigt att välja en modell som har dem.
 • Kvalitet: Det är viktigt att välja ett badkar av hög kvalitet som kommer att hålla länge. Sök efter badkar från välrenommerade tillverkare med goda garantier och recensioner.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ta hänsyn till storlek, material, design, funktioner och kvalitet när man väljer ett badkar. Genom att tänka på dessa faktorer kan du hitta ett badkar som passar dina behov och förvandlar ditt badrum till en avkopplande och bekväm plats.

Fördelar med tassbadkar

Tassbadkar har sina fördelar när det kommer till både estetik och komfort. Deras traditionella design ger badrummet en tidlös charm och ger en känsla av elegans. Den lutande ryggstödet och de böjda ändarna gör dem bekväma att luta sig tillbaka och njuta av ett avkopplande bad. Tassbadkar kan vara tillverkade av olika material, vilket ger flexibilitet i stil och pris. Dessa badkar kan vara fristående eller inbyggda, vilket gör dem mångsidiga för olika badrumsutrymmen. Sammanfattningsvis erbjuder tassbadkar en perfekt balans mellan vintage-stil och modern komfort, vilket gör dem till ett populärt val för badrumsrenoveringar.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Varför är tassbadkaren en sådant klassiskt badkar?

Tassbadkar är en klassisk badkarstil som har varit populär i över hundra år. Det finns flera faktorer som bidrar till dess tidlösa popularitet:

 • Elegant design: Tassbadkaren är känd för sin elegant form och klassiska design. Dess mjuka kurvor, djupa basiner och dekorativa tassfötter ger en stilfull och romantisk känsla till badrummet.
 • Kvalitetsmaterial: De flesta tassbadkar är tillverkade av högkvalitativt material, såsom gjutjärn, koppar eller akryl. Dessa material är robusta och hållbara, vilket gör att badkaret kan användas i många år framöver.
 • Handgjord: Tassbadkar var ofta handgjorda tidigare, vilket gav varje badkar en unik känsla. Även om de flesta tassbadkar nu är tillverkade industriellt, har många fortfarande handgjorda detaljer som ger dem en unik känsla.
 • Nostalgiskt värde: Tassbadkar förknippas ofta med en tidigare era, då badrum var lyxiga och avslappnade utrymmen för att koppla av i. Många människor väljer tassbadkar för dess nostalgiska värde och romantiska känsla.

Slutligen är tassbadkaren en klassisk badkarstil på grund av dess elegant design, högkvalitativa material, handgjorda detaljer och nostalgi. Dessa faktorer bidrar till dess tidlösa popularitet och gör det till ett eftertraktat tillskott till vilket badrum som helst.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Flera färger på tassbadkar

Färgen på badkar är en viktig faktor att tänka på när man väljer ett badkar, eftersom det påverkar badrummets utseende och stämning. Svarta badkar är en populär färgval på grund av deras eleganta och moderna utseende, men det finns också många andra färger att välja mellan.

Traditionella badkar är oftast vita, vilket ger en fräsch och ren känsla till badrummet. Vit är också en tidlös färg som passar många badrumsstilar. Andra populära färger för badkar inkluderar grå, beige, blå och grönt, vilket ger ett mer avslappnat och lugnt utseende.

Färgvalet kan också påverka badkarets materialval. Till exempel är det vanligt att se färgade stenbadkar som ger en mer naturlig och organisk känsla till badrummet. Akrylbadkar finns också i många olika färger och kan ge en mer levande och personlig touch.

När man väljer en färg på badkaret är det viktigt att tänka på badrumsstilen och hur färgen kommer att passa in i den. En färg som fungerar bra i ett modernt badrum kanske inte fungerar lika bra i ett mer traditionellt badrum. Det är också viktigt att överväga hur färgen kommer att påverka badrummets ljusstyrka och stämning.

Vilket material är bäst för ett tassbadkar?

Tassbadkar finns i olika material, inklusive gjutjärn, koppar, akryl och sten. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att välja ett material som passar dina behov och preferenser. Här är en översikt över de vanligaste materialen som används för tassbadkar:

 • Gjutjärn: Gjutjärn är ett tungt och hållbart material som vanligtvis används för traditionella tassbadkar. Det är känt för att hålla värmen väl och ger en klassisk, tidlös känsla. En nackdel är dock att det är tungt och kräver starka golv för att stödja vikten.
 • Koppar: Kopparbadkar är en populär och lyxig valmöjlighet. Koppar har en vacker patina som förbättras med tiden och ger en rustik känsla. Kopparbadkar är dock känsliga för repor och kan vara svåra att underhålla.
 • Akryl: Akrylbadkar är en prisvärd och lättviktig valmöjlighet. Det är lätt att rengöra och finns i en mängd olika färger och stilar. En nackdel är dock att det kan vara mindre hållbart än andra material och kan repas lätt.
 • Sten: Stenbadkar är en exklusiv valmöjlighet som ger en naturlig och lyxig känsla. Sten är hållbart och värmebeständigt, men kan vara tungt och kräva extra stöd från golvet.

Det finns också andra material som glasfiber och porslin som används för tassbadkar. Vilket material som är bäst för dig beror på dina preferenser, budget och badrumsinredning. Sammanfattningsvis är gjutjärn och koppar populära val för de som vill ha en mer traditionell och lyxig känsla, medan akryl och sten är populära val för de som vill ha en modernare och lättare badkarsmodell.

Fler badkar

Tips för att ge ditt nya badrum en klassisk känsla

Att ge ditt nya badrum en klassisk känsla kan förbättra utseendet och värdet på ditt hem. Här är några tips för att ge ditt nya badrum den klassiska känslan:

 • Tassbadkar: Ett tassbadkar är en av de mest klassiska badkarsmodellerna och ger en traditionell och elegant känsla till badrummet. Det finns många olika stilar och storlekar att välja mellan, så det är viktigt att hitta ett som passar din badrumsinredning och behov.
 • Porslinsinredning: Porslinsinredning, som handfat och toaletter, ger en tidlös och klassisk känsla till badrummet. Du kan välja mellan olika stilar och former som passar din personliga smak.
 • Marmorgolv: Marmor är ett klassiskt och elegant val för golv i badrum. Det ger en lyxig och sofistikerad känsla till badrummet och finns i olika färger och mönster.
 • Klassiska armaturer: Klassiska armaturer, som kranar och handduksstänger, kan ge en elegant och traditionell känsla till badrummet. Du kan välja mellan olika stilar och material, inklusive koppar, nickel och mässing.
 • Väggbeklädnad: Väggbeklädnad i kakel eller mosaik ger en tidlös och klassisk känsla till badrummet. Du kan välja mellan olika färger och mönster för att skapa den önskade stilen.
 • Belysning: Belysning är viktig för att skapa rätt atmosfär i badrummet. Klassiska belysningsarmaturer, som vägglampor och takkronor, kan förstärka den klassiska känslan i badrummet.

Genom att använda dessa tips kan du skapa en klassisk och tidlös känsla i ditt nya badrum. Det är viktigt att välja en stil som passar din personliga smak och att skapa en enhetlig look genom att välja matchande material och färger.

Vanligaste frågorna om tassbadkar- FAQs

Ett tassbadkar är ett fristående badkar med fyra ben som stödjer badkaret och som ofta har en förgylld eller kromad finish på benen.

Tassbadkar kan tillverkas av olika material, inklusive porslin, akryl och gjutjärn.

Storleken på tassbadkar kan variera, men de är vanligtvis längre och bredare än vanliga inbyggda badkar för att rymma fler personer eller ge mer utrymme att sträcka ut.

Tassbadkar har en klassisk och elegant design som kan förbättra utseendet på ditt badrum. De ger också en bekväm och avkopplande badupplevelse med gott om utrymme att sträcka ut.

Tassbadkar kräver vanligtvis en särskild VVS-installation, inklusive avlopp och vattenförsörjning, och det är bäst att anlita en professionell VVS-installatör för att säkerställa en korrekt installation.

Ja, det är möjligt att använda ett tassbadkar för att duscha, men du behöver en duschstång och en duschslang för att göra det. Det är dock viktigt att se till att vatten inte rinner utanför badkaret och orsakar skador på golvet.

För att rengöra ett tassbadkar ska du använda ett rengöringsmedel som är speciellt utformat för badkar och följa tillverkarens instruktioner. Tänk också på att torka av badkaret ordentligt efter rengöring för att undvika vattenfläckar på den blanka ytan.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss