Hitta ditt fristående badkar idag

Fristående badkar är en populär och elegant lösning för att skapa en lyxig och avkopplande upplevelse i badrummet. Dessa badkar är fristående och behöver inte monteras på en vägg, vilket ger dem en unik flexibilitet och möjlighet att placeras var som helst i badrummet. Fristående badkar finns i olika stilar, material och storlekar, vilket gör det enkelt att hitta en som passar din personliga stil och rymmer dina behov. I denna artikel kommer vi att titta närmare på fördelarna med fristående badkar och vilka faktorer du bör tänka på när du väljer ett för ditt moderna badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Mest populära fristående badkaren just nu

Det finns ett brett utbud av fristående badkar på marknaden idag, och varje modell har sin egen unika design och stil. Ett fristående badkar kan verkligen ge en lyxig känsla till ditt moderna badrum. 

Fristående badkar kommer i en rad olika designer. Det finns runda och rektangulära. Men det finns också mer klassisk look på fristående badkar. 

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hitta rätt typ av badkar

Att välja rätt typ av badkar är viktigt för att du ska kunna njuta av avkoppling och bekvämlighet i badrummet. Det finns olika typer av badkar tillgängliga på marknaden, och det kan vara överväldigande att välja rätt.

Här är några faktorer att tänka på när du letar efter rätt typ av badkar:

 • Storlek: Badkar finns i olika storlekar, så det är viktigt att mäta din badrumsutrymme noggrant för att se till att du väljer en storlek som passar. Du vill ha tillräckligt med utrymme runt badkaret för att kunna röra dig fritt.
 • Material: Badkar finns i olika material, inklusive gjutjärn, akryl och glasfiber. Varje material har sina fördelar och nackdelar. Gjutjärnsbadkar är tunga och dyra men hållbara och bekväma att ligga i. Akrylbadkar är lätta, enklare att installera och billigare men kan repas lättare. Glasfiberbadkar är lätta och enkla att rengöra, men kan vara mindre hållbara än andra material.
 • Form: Badkar finns i olika former, inklusive rektangulära, hörnbadkar, ovala och rundade. Valet av form beror på din personliga smak och stil. Om du har ett större badrum kanske du vill ha ett badkar som blir en centralpunkt, medan om du har mindre utrymme kanske du vill ha ett hörnbadkar som sparar plats.
 • Funktioner: Vissa badkar har extra funktioner, som bubbelpooler, massagefunktioner och belysning. Dessa funktioner kan öka avkopplingen, men de kommer också med en högre prislapp.
 • Installation: Vissa badkar kräver en professionell installation, medan andra kan installeras av en skicklig hemmafixare. Se till att du vet vad installationen kräver innan du köper ett badkar, så du kan planera för rätt budget och tid för installationen.

Sammanfattningsvis, att välja rätt typ av badkar är viktigt för att uppnå avkoppling och bekvämlighet i badrummet. Du bör överväga storlek, material, form, funktioner och installation innan du köper ett badkar för att se till att det passar dina behov och din livsstil.

Fördelar med fristående badkar

Fristående badkar utstrålar en känsla av lyx och elegans i det moderna badrummet. Deras fria placering ger en flexibilitet i design och layout som kan anpassas efter badrummets utrymme och din personliga smak. Dessa badkar finns i olika material som gjutjärn, akryl och sten, vilket ger möjlighet att matcha dem med badrummets övergripande design. Fristående badkar har också ergonomiska former som erbjuder komfortabelt djup och lutning för avslappnande badupplevelser. Deras utseende och funktionalitet skapar en harmonisk balans mellan elegans och praktik.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Vad du behöver tänka på när du väljer ett fristående badkar

Att välja ett fristående badkar kan ge badrummet en elegant touch och skapa en avkopplande atmosfär. Här är några faktorer att tänka på när du väljer ett fristående badkar:

 • Utseende: Fristående badkar kommer i olika former och stilar. Det är viktigt att välja en stil som passar med ditt badrumsdesign och dina personliga preferenser. Ett klassiskt utseende med en fot eller en modern stil med rena linjer, vad passar din stil och behov?
 • Material: Fristående badkar är oftast tillverkade av olika material som gjutjärn, koppar, akryl, sten och trä. Varje material har sina egna egenskaper som påverkar utseendet, hållbarheten och underhållet. Du bör överväga fördelar och nackdelar för varje material och välja det som passar dina behov bäst.
 • Storlek: Storleken på fristående badkar kan variera mycket. Du bör mäta utrymmet där badkaret ska placeras och välja ett badkar som passar i rummet. Kom ihåg att du behöver ha tillräckligt med utrymme runt badkaret för att kunna röra dig fritt.
 • Vikt: Fristående badkar kan vara mycket tunga. Om badkaret inte är på plats kan det vara svårt att flytta det. Så, se till att du väljer ett badkar som är lätt att transportera och installera.
 • Komfort: Ett fristående badkar ska vara bekvämt att använda. Du bör leta efter en modell som har tillräckligt med utrymme att sträcka ut benen, samt tillräckligt djup för att kunna sjunka ner i vattnet och slappna av.
 • Underhåll: Se till att du väljer ett fristående badkar som är enkelt att rengöra och underhålla. Vissa material kräver mer underhåll än andra, så överväg detta när du väljer badkar.

Sammanfattningsvis, när du väljer ett fristående badkar, bör du överväga utseende, material, storlek, vikt, komfort och underhåll. Genom att tänka på dessa faktorer kan du välja ett badkar som passar dina behov och ger ditt badrum en elegant touch.

Fräscha upp ditt badrum med ett fristående badkar

Ett fristående badkar är ett snabbt och enkelt sätt att förnya ditt badrum. Det ger en touch av lyx med sitt eleganta design och ökar badkomforten med sin djupare och bredare form. Dess platsbesparande natur är perfekt för små utrymmen, samtidigt som det kan öka fastighetsvärdet. Med en smidig installation är detta badkaret en investering i både skönhet och funktion i ditt badrum.

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Shop the look

Klicka här för att se vart du kan hitta produkterna

Hur du installerar ett fristående själv

Att installera ett fristående badkar själv kan verka som en stor utmaning, men med rätt verktyg och teknik kan det vara enklare än du tror. Här är några steg att följa för att installera ett fristående badkar själv:

 • Placera badkaret på plats: Först och främst bör du placera badkaret på plats där du vill ha det. Se till att golvet är plant och stabilt för att undvika ojämnheter.
 • Anslut avloppsrör: Anslut avloppsröret till avloppet i golvet. Se till att avloppsröret sitter fast ordentligt och tätt.
 • Anslut vattenledningar: Anslut kranarna och vattenledningarna till badkaret. Se till att anslutningarna sitter fast ordentligt och att det inte finns några läckor.
 • Fäst badkaret: Fäst badkaret på golvet med hjälp av fötter eller liknande. Se till att badkaret är nivåjusterat och att det inte vickar.
 • Täta anslutningarna: För att undvika läckage bör du täta anslutningarna med hjälp av en tätningssilikon eller liknande. Applicera silikon runt kanterna på badkaret och runt anslutningarna.
 • Testa installationen: Efter att du har installerat badkaret bör du testa installationen genom att fylla badkaret med vatten och kontrollera att det inte läcker någonstans.

Sammanfattningsvis är det viktigt att du tar dig tid att noga följa dessa steg för att installera ett fristående badkar på egen hand. Om du känner dig osäker på att genomföra installationen själv, kan du alltid ta hjälp av en professionell rörmokare eller hantverkare för att säkerställa att installationen blir korrekt utförd.

Fler olika typer av badkar

Vanligaste frågorna om fristående badkar- FAQs

Ett fristående badkar är ett badkar som inte är monterat mot väggen eller golvet utan istället står fritt på golvet. Det är en vanlig stil för moderna badrum.

En av fördelarna med ett fristående badkar är att det ger ett elegant och luftigt utseende till badrummet. Det kan också placeras på vilket ställe som helst i badrummet och gör det lättare att rengöra eftersom det inte finns någon vinkel eller skrymsle att komma åt.

Fristående badkar kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive akryl, gjutjärn, koppar, stål och natursten. Valet av material beror vanligtvis på estetiska preferenser, budget och hållbarhet.

Rengöring av ett fristående badkar beror på vilket material badkaret är tillverkat av. Generellt sett kan du använda mild tvål och vatten för att rengöra det, men om badkaret är tillverkat av natursten eller koppar behöver du använda en mild rengöringsprodukt som är säker för den typen av yta. Se alltid till att följa tillverkarens instruktioner för rengöring.

Fristående badkar behöver vanligtvis en golvstående kran eller en väggmonterad kran som når över badkaret. Det är viktigt att välja rätt typ av kran för att se till att vattnet når badkaret utan problem.

Ja, det finns många olika storlekar och former att välja mellan när det gäller fristående badkar. Du kan hitta allt från små badkar som passar i en mindre lägenhet till stora badkar som rymmer flera personer. Det finns också olika former som ovala, rektangulära och rundade badkar.

Installationen av ett fristående badkar kan variera beroende på vilket material badkaret är tillverkat av och vilken typ av kran du väljer. Vanligtvis kräver installationen att badkaret placeras på ett plant och stabilt underlag, och att kranen installeras korrekt. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för installation för att se till att badkaret är säkert och fungerar som det ska.

moderna badrum logo

Hitta mer inspiration

Om oss

Kontakt
Historia
Om Oss